Bine, bine, s-ar putea ca pe asta să n-o ai chiar în cămară, deși ar trebui. Dar este totuși un remediu natural și foarte eficient pentru o grămadă de probleme de sănătate.
Sarea Epsom, sau sulfatul de magneziu, este unul dintre acele ingrediente minune care elimină toxinele din organism și e bun folosit atât intern, cât și extern.
Una din cele mai populare întrebuințări ale sării Epsom e baia detoxifiantă. Ea se dizolvă în apa caldă, și de aceea, face parte din compoziția unora dintre sărurile de baie de la magazin.
De ce merge?
În momentul în care o pui în apă caldă, sarea se dizolvă și eliberează magneziu. Marea majoritate a populației nu absoarbe destul magneziu, așa că baia cu sare Epsom e benefică pentru mulți.
20 de minute într-o baie caldă cu săruri ajută organismul să elimine toxinele, și de-aceea e o metodă foarte bună de a trata problemele de piele, cum ar fi iritațiile, înțepăturile și acneea.
Un tratament alternativ, mai ales pentru acnee sau înțepături (de păianjen, de albină etc), ar fi să amestecați puțină sare cu niște apă caldă până se formează o pastă destul de groasă, pe care să o aplicați pe zona afectată.
Sarea Epsom, dizolvată în apă caldă, poate fi luată și oral, și e eficientă în tratarea constipației, deoarece magneziul atrage apă în colon și ajută tranzitul intestinal. Dar trebuie consumată cu grijă și doar ocazional. Dacă suferiți de probleme de digestie, cel mai indicat ar fi să consultați un medic specialist.
Sarea amară, așa cum i se mai spune, poate fi folosită și pentru curățarea feței, deoarece ajută la deschiderea porilor și la îndepărtarea mizeriei acumulate peste zi. Pur și simplu, turnați puțină sare în palma umedă și masați-o ușor în piele.
Dar cel mai des întâlnit uz e baia cu sare Epsom. Mai ales dacă vă plac băile calde și relaxante, ar fi păcat să nu profitați și să faceți ceva util pentru organism, adăugând sare (între 200 și 500 de grame ar fi ideal) la apa de baie.
Puteți găsi sare Epsom online și la multe farmacii naturiste.
Discussion about this post