Pe piață a apărut o aplicație foarte specială numită Mei. Inedită o face faptul că ea poate aproxima gradul de compatibilitate intre doua persoane pe baza analizei conversațiilor purtate de două persoane în mediul virtual.
Nu mai e o noutate pentru nimeni că tehnologia e tot mai prezentă în relațiile interumane și chiar cele romantice. Există deja o multitudine de site-uri prin care oamenii se pot cunoaște în vederea creării unor relații romantice, nu doar să păstreze legăturile deja existente.
Într-un astfel de context, nu mai miră pe nimeni că inteligența artificială e folosită și în domeniul relațiilor amoroase. Aplicația Mei se folosește tocmai de această IA pentru a analiza gradul de compatibilitate dintre două persoane pe baza mesajelor scrise între ele.
Acest fapt face ca oamenii să devină sceptici privind aplicația Mei. Persoanelor care cred în dragostea romantică le este greu să admită că un algoritm artificial creat de om e capabil să înțeleagă subtilitățile unei relații sentimentale. În plus, specialiștii în informatică sunt de acord că IA încă mai are minusuri în capacitatea sa de a înțelege textele scrise.
Es Lee, creatorul aplicației Mei susține că prin acest demers a dorit să vină în ajutorul persoanelor care doresc să perceapă mai ușor mesajele care au substrat romantic, chiar dacă ele nu par astfel la prima vedere. Aplicația a reușit să descopere lipsa compatibilității romantice dintre două persoane la primele teste efectuate cu aplicația Mei. Aceleași teste a avut însă rezultate slabe la mesajele indecente.
Mei nu e singura aplicație de acest gen care există pe piață. Keigo e o alta care se folosește de inteligența artificială și de testul de personalitate Meyers-Briggs cu scopul de a descoperi și studia cât mai multe detalii interumane. Chiar dacă această aplicație nu a fost creată de la început cu scopul de a fi folosită în relațiile romantice, ea tinde să devină o unealtă în acest domeniu.
Discussion about this post