”Viitorul nu aparține globaliștilor. Viitorul aparține patrioților”, a spus președintele american Donald Trump, într-un impresionant discurs rostit de la tribuna Adunării Generale a ONU.
”Viitorul aparține națiunilor suverane și independente, care-și protejează cetățenii și își respectă vecinii și onorează diferențele care fac fiecare țară specială și unică”, a mai spus liderul american într-un discurs ce reflectă principala sa temă electorală. Așa cum el însuși pune pe primul plan interesele americane, fiecare țară este datoare să aplice același principiu în politica sa.
„Dacă vrei libertate, fii mândru de țara ta! Dacă vrei democrație, păstrează-ți suveranitatea! Și dacă vrei pace, iubește-ți națiunea!”
În cel de-al treilea discurs al său la ONU în calitate de președinte al Statelor Unite, Trump a reiterat mesajul care l-a propulsat până în Biroul Oval – o țară trebuie să-și exercite suveranitatea, să-și apere granițele și să respingă orice formă de ajutor sau cooperare internațională care nu pune pe primul plan interesele sale ca națiune.
Trump a avut cuvinte extrem de dure la adresa activiștilor ce pledează pentru a lume fără frontiere, idee în spatele căreia se ascunde o strategie malefică.
„Astăzi am un mesaj pentru cei ce militează pentru o lume fără frontieră ascunzându-se sub mantaua justiției sociale: Politicile voastre nu sunt juste, politice voastre sunt malefice și pline de cruzime”. Trump i-a acuzat pe militanții pentru globalizare că promovează traficul de persoane cu scopul vădit de a distruge coeziunea națiunilor invadate de migranți.
Chiar dacă Trump are în vedere în mod special situația din țara sa, confruntată cu afluxul de imigranți sud-americani, Europa se confruntă și ea cu aceeași problemă, mulți dintre migranții nord-africani care ajung pe continentul nostru fiind practic aduși aici de organizații așa-zis umanitare.
În continuarea discursului său, Donald Trump a abordat teme precum libertatea de exprimare pe rețelele de social media, reformarea sistemului comercial internațional, relația cu țări precum China, Iran, Venezuela și Marea Britanie, pacea și securitatea mondială din perspectivă americană.
Liderul american a insistat asupra unei probleme care ți preocupă pe tot mai mulți oameni la ora actuală și anume faptul că un număr mic de companii de social media „acumulează o imensă putere”, care este de natură să submineze libertatea de exprimare. În ultimii ani, companii precum Facebook, Youtube sau Twitter au declanșat ample operațiuni de cenzură, închizând cu precădere conturi ale unor personalități cu vederi conservatoare, apropiate ideologiei promovate de Donald Trump.
O altă problemă gravă abordată de liderul american este cea a actualul sistem economic mondial, care, în opinia sa, sărăcește clasa de mijloc și îi îmbogățește și mai mult pe cei bogați. Liderul de la Casa Albă a pledat pentru reformarea sistemului comercial internațional, care „timp de decenii a fost exploatat de națiuni care au acționat cu rea credință”.
Discussion about this post