Personalul îi va ajuta pe cei cu vârsta cuprinsă între 13 și 25 de ani, a căror viață este afectată de petrecerea a nenumărate ore pe calculator. Personalul medical și alți profesioniști din domeniul sănătății din Anglia îi pot îndruma pe dependenți către noul serviciu, începând de luna viitoare.
Clinica a fost creată din cauza îngrijorării cu privire la numărul din ce în ce mai mare de copii și tineri a căror dependență de jocuri le provoacă probleme, în special în sănătatea lor mentală.
Clinica va face parte din Centrul Național pentru Dependențele Comportamentale din Londra. Pacienții vor putea participa personal sau online, prin Skype.
„Nevoile de sănătate sunt în continuă schimbare, iar acest nou serviciu este un răspuns la o problemă emergentă, parte a presiunilor crescânde la care sunt expuși copiii și tinerii în aceste zile”, a declarat Simon Stevens, directorul executiv al NHS.
Psihologii clinici, asistentele de sănătate mintală, terapeuții și psihiatrii specializați în tratarea copiilor și tinerilor vor lucra cu pacienții pentru a ajuta la abordarea dependenței lor.
Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut anul trecut „dependența de jocuri” ca o condiție medicală și a inclus-o în ultima sa ediție revizuită a Clasificării Internaționale a Bolilor.
„Dependența de jocuri este o afecțiune de sănătate mintală care poate avea un efect debilitant asupra vieții oamenilor, atât pentru pacienții cât și pentru familiile lor, care pot fi lăsați să se simtă complet neputincioși în urma dependenței persoanei dragi”, a spus dr. Henrietta Bowden-Jones, director a noului centru al NHS.
„Este o boală mentală care trebuie tratată serios. Vorbim despre cazuri în care cineva poate petrece până la 12 ore pe zi jucând jocuri pe calculator și poate ajunge să se izoleze social și să își piardă locul de muncă urmare”.
Țările din întreaga lume încearcă să facă față unei explozii în dependența de jocuri și internet. De exemplu, Coreea de Sud a interzis copiilor sub 16 ani să folosească jocuri online între miezul nopții și 6:00. În China, compania Tencent a restricționat numărul de ore pe care copiii le pot petrece jucându-și cele mai populare jocuri.
Fiona Smith, de la Royal College of Nursing, a declarat: „Pe măsură ce tehnologia devine mai accesibilă și mai avansată, nu este surprinzător faptul că tot mai mulți tineri sunt potențial afectați de timpul excesiv petrecut în fața ecranului, până la punctul în care le afectează viața de zi cu zi”.
Discussion about this post