„Cunoscute in bucataria internationala sub denumirea de crepes sau pancakes, depinde de continentul de referinta, clatitele reprezinta unul dintre cele mai consumate si mai simplu de gatit deserturi. Cu toate acestea, exista unele lucruri pe care nu le stiai despre clatite. Afla care sunt ele si ce ar trebui sa faci atunci cand le prepari.
In diferite retete, simple sau cu adaos de ingrediente speciale, dulci sau sarate, clatitele sunt gatite peste tot in jurul lumii. De-a lungul timpului insa, s-au schimbat anumite lucruri, in ceea ce priveste compozitia sau aspectul lor.
Multe persoane fac anumite greseli in momentul in care prepara clatite. Spre exemplu, acorda mai multa atentie clatitei. Incearca sa o faca mai pufoasa, sa gaseasca tot felul de trucuri pentru asta. Uitand un lucru important! Si anume compozitia clatitei, deoarece aceasta ii da savoarea dorita.
Stiai ca acest desert a aparut pentru prima data in Grecia Antica? Si, spre deosebire de alte feluri de mancare, acesta este unul care inca se mai gateste, chiar si in zilele noastre.
Cronicarul Athenaeus a scris despre modul in care se prepara acest desert inainte.
Compozitia era facuta din 500 de grame de faina, 60 de ml de lapte acru, 60 de ml de vin si putina sare (o jumatate de lingurita).
Clatitele erau prajite in putin ulei de masline. Cand era gata, compozitia era consumata calda, la micul dejun, fiind servita cu miere pe deasupra. De asemenea, cronicari retin faptul ca se puneau si seminte de susan si, in functie de preferintele fiecaruia, sau branza de capra.”
Discussion about this post