Un grup de hackeri americani a dat publicității o serie de documente secrete care detaliază planurile miliardarului american George Soros de a pune stăpânire pe Ucraina. Documentele ilustrează nu doar modul de acțiune pentru Ucraina al așa-zisului mare filantrop, ci și strategia sa pentru țările est-europene post-comuniste, împinse spre o privatizare rapidă, astfel încât cele mai importante sectoare economice să încapă pe mâinile cui trebuie.
Cele trei documente publicate de CyberBerkut dezvăluie nu doar aspecte economice, ci și strategia militară prin care George Soros urmărea să facă din Ucraina un inamic pentru Rusia. Într-unul din memorandumuri, Soros discută necesitatea „restaurării puterii militare a Ucrainei, astfel încât să nu apară ca o violarea a acordului de la Minsk”, semnat în 2014 cu scopul de a pune capăt conflictului din regiunea Donbass. În afară de înarmarea Ucrainei, Soros propune în document antrenarea de trupe ucrainene pe teritoriul României, pentru a se evita trimiterea de personal NATO pe teritoriul Ucrainei, fapt ce ar fi atras indignarea Moscovei. Ar fi interesant ca autoritățile de la București să explice dacă astfel de antrenamente secrete au avut într-adevăr loc pe teritoriul României.
În această operațiune a fost implicat și generalul american Wesley Clark, pe care mulți și-l amintesc din perioada în care acesta a condus în 1999 operațiunile NATO împotriva Serbiei, șocând o lume întreagă prin profundul său dispreț față de pierderile de vieți omenești, nevinovații uciși în bombardamente fiind catalogați drept „pierderi colaterale”.
Generalul Clark este și partener de afaceri cu Soros în compania BNK Petroleum care operează în Polonia.
Petrolul și gazele naturale sunt, de altfel, ce-l interesează cel mai mult pe Geroge Soros în Ucraina, unde ținta sa principală este compania de stat Naftogaz. Într-unul din documente, datat 2014, Geroge Soros nota că i-a scris președintelui ucrainean Petro Poroșenko, cerându-i să accepte „terapia de șoc” în privatizarea regiei naționale de petrol și gaze.
Folosindu-se de influența sa la nivelul conducerii UE, Soros urma să determine Uniunea să acorde Ucrainei un ajutor anual de 11 miliarde de euro, scopul nefiind bunăstarea poporului ucrainean, ci acela de a face Kievul atractiv pentru investitori. George Soros își exprimă intenția de a investi și el 1 miliard de euro în Ucraina. Deși de obicei pozează în mare filantrop, în document Soros explică foarte clar că urmărește să scoată un profit substanțial.
„Această investiție va fi una pentru profit, dar eu mă voi angaja să direcționez profiturile către organizațiile mele. Astfel, vom potoli suspiciunile că eu pledez pentru investiții (în Ucraina) în interes personal”.
Pentru cei care sunt familiari cu modul în care Geroge Soros a folosit Fundația pentru o Societate Deschisă în Europa de Est știu că așa-zisele proiecte filantropice de făurire a unui sistem democratic în țări precum Ucraina, Rusia sau România au permis jefuirea resurselor acestor state prin aplicarea terapiei de șoc.
Documentele dezvăluite de CyberBerkut dezvăluie și pârghiile politice ce i-au permis lui George Soros să pună stăpânire pe Ucraina – crearea de organizații anti-corupție, susținerea pentru posturi cheie în administrația a unor personaje aflate în slujba sa, influența sa mergând până la a-i dicta fostului președinte Poroșenko ce legi să treacă prin Parlament. Totodată, Soros își exprimă nemulțumirea că parlamentul de la acea vreme era o piedică în calea planurile sale de privatizarea rapidă a țării, legislativul insistând, spre indignarea lui Soros, pentru „transparență și respectarea legalității”.
Dacă la București am auzit până la saturație lozincile anti-corupție, documentele citate relevă ipocrizia din spatele acestor demersuri. Soros explică direct că scopul este acela de a da iluzia curățării sistemului de corupți pentru a convinge UE să acorde fonduri Ucrainei, fonduri care, așa cum s-a văzut, urmau să atragă investiții din care Geroge Soros să scoată profit.
Discussion about this post