De câteva săptămâni, miliardarul „filantrop” George Soros este angajat într-un mic război cu CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg și directoarea Sheryl Kara Sandberg, cărora le cere demisia, considerând că nu sunt în stare să-și conducă cum ar trebui propria companie.
În urmă cu ceva timp, progresistul Soros s-a arătat revoltat de faptul că Zuckerberg refuză să-i cenzureze campania electorală pe platformă actualului președinte american, Donald Trump. Știind că Partidul Democrat susținut de el are șanse destul de mici de a câștiga Biroul Oval, Soros, neobișnuit să nu-i meargă lucrurile așa cum vrea el, i-a sărit la gât lui Zuckerberg, acuzându-l că e mână-n mână cu Trump, și astfel un inamic al libertății.
Într-o scrisoare publicată marți de Financial Times, Soros spune că el „susține, bineînțeles, reglementările guvernamentale pe rețelele de socializare, dar Zuckerberg nu are nevoie de ele pentru a opri orice fel de reclamă politică până la alegerile electorale din noiembrie.”
O replică dată, desigur, la derută, pentru că Partidul Democrat, care și așa se chinuie să scoată un candidat cât de cât prezentabil, ar fi mort fără puțina atenție primită de rețelele de socializare. Twitter, marele loc de joacă al progresiștilor globaliști e în prezent cel mai mare punct de vânzare al crezurilor democrate (aka soroșiste), iar după cum bine vedem, de Twitter n-are nimic de zis domnu Soros (deși, în mod ironic, Trump e mult mai prezent acolo).
Scrisoarea lui Soros a venit ca răspuns către un articol de opinie semnat de Zuckerberg cu o zi înainte, în care acesta cerea aceleași reglementări guvernamentale pe rețelele de socializare când vine vorba de „probleme delicate”, cum ar fi alegerile sau materialele dăunătoare, printre altele.
„Cred că niște reguli mai clare ar fi mai bune pentru toată lumea,” a argumentat Zuckerberg, iritat de faptul că diverse partide politice îi acuză platforma pentru pierderea alegerilor, membrii Partidului Democrat din SUA și opozanții Brexitului fiind doar cele mai evidente exemple.
Omul chiar a cerut reglementări. N-a spus că-l susține nici pe unul nici pe altul, iar problema lui Soros aici nu e că Zuckerberg are teoretic puterea de a influența în mod serios următorul ocupant al Casei Albe (deși o are), ci că e destul de puternic încât să nu fie nevoit să se joace cu Soros. Nu e vreun interes de-al lui Soros pentru libertare, ci pur și simplu o oftică că de ce nu-l ascultă chiar toată lumea pe el?
Bineînțeles, Soros are o nemulțumire mai veche față de Zuckerberg și de Facebook, încă din 2018, când a declarat în discursul său de la Davos că „Facebook (și alte rețele de socializare) e un pericol pentru umanitate” care trebuie oprit. Zuckerberg a ripostat plătind o firmă de PR să-l spioneze pe miliardar, lucru pe care Sandberg l-a recunoscut la sfârșitul lui 2018, și probabil de-aia tot insistă eminența sa cenușie să o dea afară și pe ea și pe Zuckerberg.
Soros uită, însă, că Facebook-ul nu e al lui, să poată să-i dea afară.
Discussion about this post