În Hong Kong, a fost pus în carantină câinele unui pacient infectat cu coronavirus, în primul caz înregistrat de transmisie de la om la animal, asta deși experții au emis deja averizări potrivit cărora animalele de companie ar putea fi purtătoare ale virusului.
În acest caz, vorbim de un „weak positive ”, adică de o infecție mai slabă, potrivit Departamentului pentru Agricultură, Pescuit și Conservare din Hong Kong, știrea fiind preluată de Reuters.
„Departamentul va continua să monitorizeze îndeaproape câinele…și va repeta testul mai târziu. Câinele va fi înapoiat stăpânului când rezultatul va fi negativ”, au spus cei de la departamentul pe care tocmai l-am menționat.
Momentan se presupune că animalele de companie nu sunt surse de infecție.
Site-ul web al Organizației Mondiale a Sănătății încă menționează că nu există dovezi că ar exista animale de companie infectate cu coronavirus.
Alți experți spus că animalele nu prea au simptome și este puțin posibil ca cele de companie să răspândească virusul.
„Unele animale au același receptor pentru Covid-19 și deci pot avea boala însă…în general animalele sunt asimptomatice”, a spus Dale Fischer, expert în boli infecțioase domiciliat în Singapore care conduce o o rețea care gestionează astfel de alerte sub coordonarea Organizației Mondiale a Sănătății.
Cazul din Hong Kong nu sunt un real motiv de alertă, întrucât nu există suficiente dovezi, astfel că specialiști în sănătatea animalelor spun că proprietarii de animale de companie nu ar trebui să fie prea îngrijorați și nu ar trebui să-și abandoneze animalele.
În prezent, Hong Kong are 100 de cazuri confirmate de coronavirus și două persoane au decedat. La nivel mondial există mai mult de 95 300 de cazuri, cele mai multe fiind înregistrate în China, iar 3200 de persoane au murit.
Ultimul caz de deces foarte mediatizat în Europa a fost cel al unui elvețian, în vreme ce în China o persoană a murit după ce a fost declarată vindecată.
Discussion about this post