Autoritățile de la Beijing au declanșat o amplă acțiune de propagandă internațională, profitând de panica din Europa pentru a da indicații țărilor și guvernelor despre cum să se comporte în contextul pandemiei de coronavirus.
China a anunțat deja victoria împotriva virusului, pe Internet circulă video-uri cu bravii medici chinezi, iar idioții utili de peste tot sunt căzuți în extaz!
Dacă privim însă la situația din China nu se poate să nu ne punem o serie de întrebări.
De exemplu, conform explicațiilor oficiale virusul a fost adus în Europa de câte un chinez rătăcit prin câte o țară. Nemții, de pildă, au urmărit cu minuțiozitate cazurile din Munchen, legate după cât se pare de o chinezoaică venită acolo la o reuniune de afaceri. În Italia, la fel, s-a mers pe căutarea contactului dintre pacientul zero și persoane venite din China. Altfel spus, virusul a putut să treacă bine mersi de măsurile de control pentru a ajunge în Europa, dar nu și în restul Chinei. Atenția întregii lumi s-a concentrat pe provincia Hubei, cu orașul de reședință Wuhan, o provincie cu 56 de milioane de locuitori. Vorbim de un număr uriaș de locuitori, dar, în fond, cei 56 de milioane din Hubei reprezintă nici 4% din populația de 1,368 miliarde de locuitori ai Chinei. Greu de înțeles cum s-a strecurat virusul până în Italia, dar n-a atins decât marginal capitala Beijing, oraș cu 21,5 milioane de locuitori! Din câte a relatat chiar presa chineză, în afara închiderii provinciei Hubei, principalul mijloc de testare a populației a fost măsurarea temperaturii. În urmă cu o lună de zile, a părut foarte impresionant cum chinezii sunt opriți pe stradă pentru a li se lua temperatura, dar astăzi știm că este o măsură practic inutilă, din moment ce mulți purtători de virus sunt asimptomatici.
Și pentru că se vorbește foarte mult de rata mortalității în cazul epidemiei de coronavirus – China a raportat 3213 decese, marea majoritate în Hubei – dacă ne raportăm la totalul populației provinciei de 56 de milioane, avem o rată a mortalității de 0,005%. Și dacă raportăm numărul de decese strict la populația din capitala Wuhan, de 11 milioane de locuitori, obținem o rată a mortalității de 0,02%.
Cum este greu de știut ce s-a întâmplat cu adevărat în China, este bine să reținem aceste cifre în contextul în care pe Internet circulă tot felul de informații alarmiste despre cum morții se vor număra cu milioanele.
Scurt istoric al relațiilor (Franc)Masoneriei cu societatea (A Treisprezecea Parte)
Oare ce este mai exact Francmasoneria? Mulți dintre dumneavoastră au auzit, măcar o dată, întâmplător sau nu despre acest așa...
Continue ReadingDetails
Discussion about this post