Renumitul scriitor și om de armată Nicolae Rotaru împlinește astăzi, 28 martie 2020, 70 de ani. Cu ocazia zilei sale de naștere, îi dedicăm următorul articol, deoarece credem cu tărie că dânsul este printre puținii români care mai dau speranță acestei țări și a căror viziune ne poate ghida și pe noi restul pe calea cea bună.
Născut la Glâmbocata, comuna Leordeni, în 1950, Nicolae Rotaru și-a dedicat o bună parte din viață Armatei Române și apărării patriei. El a parcurs rapid treptele ierarhiei militare, trecând de la ofiţer instructor la specialist transmisionist la expert statmajorist. De-a lungul carierei sale de aproape 50 de ani, acesta a primit numeroase premii, medalii, diplome și titluri onorifice, care ne spun multe despre curajul și loialitatea sa către patrie.
Generalul Rotaru s-a făcut remarcat nu doar prin bravura militară, cât și prin talentul său creativ. În 1990, el a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București, a obținut apoi diploma de Master în Presă Scrisă, tot de la Universitatea din București, și chiar a obținut titlul de doctor în Sociologie în 2003, la vârsta de 53 de ani.
Un om cu o evidentă și nemărginită dragoste pentru învățare, Nicolae Rotaru a publicat 117 cărți de eseistică, proză și poezie în lunga sa carieră, cu titluri evocative precum „Eroism de veghe” (2003) sau „Dușman de clasă” (2011). Este printre cei mai proeminenți și mai apreciați membri ai Uniunii Scriitorilor din România şi ai Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.
Pe lângă cariera artistică și cea militară, domnul general Rotaru activează și în politică. El este în prezent Vicepreședintele Partidului Neamul Românesc, o formațiune relativ nouă pe scena politică.
Deseori mă surprind, ca autor de fantezii literare, că realitatea incredibilă a luat locul ficţiunii epice credibile. Nu pot accepta dezastrul, nu pot aştepta resemnat sortirea de viitor minoritar în această Belgie a Orientului, în Micul meu Paris zis şi capitală europeană, nu mă pot deprinde cu etichetările de cobai sau slugi, mai ales că n-am uitat, fiindcă am trăit un timp experimentul egalităţii frăţeşti cu un frate mai mare şi mai egal decât celălalt, nu vreau să accept o Europă a egalilor, dar să aud vorbindu-se de două viteze, ce cercuri concentrice, de amânări de acces în „spaţii comunitare” deşi văd că este aşa şi, ca un solitar al războiului lui Murphi, mă revolt convins că sunt un perdant.
Cineva, tot un ostaş al rigorii şi jurământului de credinţă cu chezăşie viaţa şi sângele pentru patrie şi neamul românesc, zicea că, în curând, dacă nu cumva chiar acum, raportul de forţe al celor care respectă valorile democratice, cred în statul de drept şi guvernământul necondiţionat al legii şi ceilalţi aventurierii momentului, învârtiţii şi iresponsabilii, trădătorii de neam, teritoriu, avuţie şi cele sfinte, infractorii fără scrupule s-a schimbat în favoarea numărului, puterii şi unităţii de acţiune a forţelor malefice.
Nu cred. Refuz să cred. Şi de aceea mai sper în existenţa şi coagularea unui filon naţional, a unei avalanşe a asanatorilor, a deszăpezitorilor, a adulatorilor legii celei drepte, nepărtinitoare, neiertătoare, drastice, puternice, a iubitorilor de Dumnezeu şi tradiţii, de viitor al copiilor şi nepoţilor noştri, de păstrare şi propăşire a oazei noastre de latinitate şi românism.
Cam așa rezumă Nicolae Rotaru viziunea sa asupra țării, pe care, alături de colegii săi de partid, speră să o scoată din mizeria și sclavia către Occident în care s-a cufundat și să o readucă la măiestria și gloria de odinioară.
Acestui domn plin de dragoste de patrie și de mândrie națională – două calități la care noi ținem foarte mult – îi urăm astăzi un călduros La Mulți Ani!
Fie ca și BP News să se bucure de atâtea primăveri luminate și să poată oferi României măcar o fărâmă din ce i-ați oferit dumneavoastră, domnule General Nicolae Rotaru!
Discussion about this post