Toate măsurile luate de autorități începând cu decretarea stării de urgență sunt făcute cu încălcarea legilor în vigoare, afirmă un grup de cetățeni români care au formulat și trimis către toate forurile competente o plângere penală pe numele celor mai importanți oameni din stat.
Președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, Marcel Vela, Raed Arafat, Bogdan Despescu, Marcel Ciolacu în calitate de președinte al Camerei, Titus Corlățean ca președinte al Senatului, fostul și actualul ministru al sănătății, Victor Costache și Nelu Tătaru figurează ca pârâți în plângerea menționată. Conform inițiatorilor acestui demers cetățenesc, Dragoș Marc și George Popescu, toți cei menționați se fac vinovați de Trădare, Înaltă Trădare, Infracțiuni contra Securității Naționale, Infracțiuni contra umanității și Genocid.
Prima problemă ridicată în plângerea penală este aceea că emiterea Decretului nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, de către președintele României, adoptat de către Parlamentul României la data de 19.03.2020 est un ACT JURIDIC emis în afara prevederilor constituționale prin lipsa unei LEGI ORGANICE care să reglementeze REGIMUL STĂRII DE ASEDIU respectiv al STĂRII DE URGENȚĂ (Constituția României – Articolul 73 -paragraf 3 -litera (g).
Potrivit inițiatorilor, Baza „legală” fiind ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 1 din 21 ianuarie 1999, care nu este lege organică, chiar dacă a fost „aprobată” prin LEGEA nr. 453 din 1 noiembrie 2004, Constituția României legiferând clar la Articolul 73 -paragraf 3 -litera (g): „Prin lege organică se reglementează: regimul stării de asediu şi al stării de urgenţă;” fără nici un dubiu că regimul precizat nu se consimte prin aprobarea unei OUG ci doar prin LEGE ORGANICĂ.
Decretul privind starea de urgență prevede restrângerea unor drepturi fundamentale
- libera circulație;
- dreptul la viață intimă, familială și privată;
- inviolabilitatea domiciliului;
- dreptul la învățătură;
- libertatea întrunirilor;
- dreptul de proprietate privată;
- dreptul la grevă;
- libertatea economică.
Însă, notează semnatarii plângerii – aceste măsuri ar trebui aplicate „gradual” prin ORDONANȚĂ MILITARĂ de către ministrul afacerilor interne și prin ordin al secretarului de stat, de către șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.
Numai că ministrul afacerilor interne nu este cadru militar în funcție militară și nici Ministerul Afacerilor Interne nu mai este instituție militară conform ORDONANŢEI DE URGENŢĂ nr. 179 din 6 decembrie 2002.
Practic, vorbim de ordonanțe militare dictate de persoane CIVILE.
Semnatarii continuă prin a enumera abuzurile suferite în această perioadă – traume psihice, încălcarea libertății religioase, imposibilitatea asigurării traiului zilnic.
„Suferim psihic și ne temem pentru integritatea fizică, fiindu-ne încălcate în totalitate, drepturile civile și drepturile omului din Convenția Internațională a Drepturilor Omului (datorită Articolului 2 din Decret și puse în practică prin Ordonanțele Militare 1-7, precum și datorită suspendării Convenţiei Europeane a Drepturilor Omului, deși răspunsul CEDO a fost clar: „Suspendarea CEDO se face doar atunci când se planuiește implementarea de măsuri care nu sunt permise de Convenție”, a spus Daniel Holtgen, purtător de cuvânt al Consiliului Europei).”
În paralel cu plângerea penală, semnatarii fac apel la Parlamentul României să intervină de urgență.
„Solicităm respingerea de către Parlamentul României a DECRETULUI nr. 195 din 16 martie 2020, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României,
Ca MĂSURĂ NEJUSTIFICATĂ ȘI TOTAL DISPROPORȚIONALĂ CU EVENIMENTELE INTERNE ȘI CARE ARE UN CARACTER DICTATORIAL CU INDICII DE LOVITURĂ DE STAT.
În situația în care veți continua să nu vă apărați poporul, se vor depune acuzații pe numele fiecăruia pentru genocid, trădare și înaltă trădare.”
Între documentul poate fi consultat AICI.
Discussion about this post