Şefa DSP Suceava, Manuela Trifan, a fost înlocuită din funcţie la doar patru zile după ce declara public să s-au comis erori grave la raportarea cazurilor de coronavirus, existând indicii că numărul celor raportați ca pozitivi ar fi fost cu peste 700 de persoane mai mare. Manuela Trifan a relatat ziariștilor de la Monitorul de Suceava că funcționarii DSP au introdus în sistem toate testele pozitive, raportate ca persoane separate, deși în multe cazuri era vorba de teste repetate făcute unei singure persoane, de unde s-a creat o discrepanță uriașă între situația reală a bolnavilor și bilanțul prezentat oficial. Greșeala nu este una care poate fi ușor trecută cu vederea având în vedere că pe baza cifrelor umflate artificial orașul a fost pus în carantină, iar populația întregii țări a fost amenințată că va ajunge în situația Sucevei dacă nu respectă ordonanțele.
În loc să declanșeze o anchetă asupra acestei situații revoltătoare, autoritățile au înlocuit-o din funcție pe Manuela Trifan, pe motiv că era doar detașată la conducerea DSP. Cu tupeul cu care ne-au obișnuit deja, personajele obscure care se ascund în așa-zisul Grup pentru Comunicare Strategică au emis un comunicat în doi peri că nici vorbă de demitere din funcție!
Cazul Manuelei Trifan nu este singular. Polițistul care în urmă cu câteva săptămâni dezvăluia că agenții au plan la dat amenzi a fost și el zburat din funcție. Valer Kovacs, liderul de sindicat al filialei Timiș a Sindicatului Național al Polițiștilor din România „DECUS”, a fost destituit din poliție pe baza unor pretinse cercetări disciplinare din 2018 și 2019. Dacă ofițerul respectiv avea abateri se pune desigur întrebarea de ce n-a fost demis la vremea respectivă, ci abia după ce i s-a adresat ministrului Vela pentru a se plânge că se fac presiuni asupra agenților să dea cât mai multe amenzi pe starea de urgență. Potrivit lui Valer Kovacs, demiterea sa s-a făcut ilegal
”Eram internat în spital când am auzit că sunt cercetat disciplinar. Nu aveam nici telefon la mine. Am înțeles că s-a dat alarmă pe Serviciul de comunicații și informatică pentru a fi adus la lucru. Cele mai multe dintre acuzații erau de prejudicii aduse imaginii instituției prin ieșirile mele publice. Au fost și altele. Mi-au căutat tot felul de cercetări disciplinare, de astea, de mizerie, ca să adune cât mai multe, ca să mi le dea pe toate o dată. Au profitat de starea de urgență. În urmă cu două săptămâni, mi-au dat două sancțiuni în regim de urgență, probabil aveau un plan să le dea și pe astea trei, ca să fiu destituit. Două le-am contestat la București. Nu s-a luat în considerare că le-am contestat. Când am ieșit din spital, colegii m-au anunțat că sunt cercetat disciplinar în continuare. Nu mi-a venit să cred că se poate ajunge la destituire, eu fiind acasă în medical. E o măsură absolut abuzivă. Au profitat de starea de urgență ca să mă elimine până în starea de 15 că se ridica starea de urgență. Acum trei zile, au venit la mine acasă șeful meu direct și un ofițer de la resurse umane și mi-au spus că urmează să imi prezinte niște materiale cu astea două sancțiuni disciplinare. Când mi-au spus de destituire, i-am poftit afară. Eu am fost cercetat în lipsă, fără să-mi pot pregăti apărare, fără să am drept la nimic”, a declarat Valer Kovacs, pentru PressAlert.ro.
După astfel de cazuri, tot guvernanții sunt cei care se miră că românii nu mai are încredere în ceea ce li se spune oficial despre coronavirus!
Discussion about this post