Un studiu incredibil publicat ieri, 27 mai, pe platforma SAGE Journals, a scos la iveală niște concluzii explozive care fac lumină în încinsa dezbatere pro- sau anti- vaccin. studiul și-a propus să monitorizeze diferențele dintre copiii vaccinați și cei nevaccinați pentru a oferi niște răspunsuri clare publicului.
Studiul a monitorizat copiii născuți în Statele Unite ale Americii între noiembrie 2005 și iunie 2015, comparând copiii vaccinați cu cei nevaccinați în timpul primului an de viață. Studiul s-a axat pe ulterioarele probleme de sănătate apărute în viețile acestor copii, și a publicat următoarele rezultate:
„Vaccinările înaintea vârstei de un an sunt asociate cu șanse mai mari de a avea probleme de dezvoltare și dezvoltare întârziată, astm și infecții de ureche. În cadrul analizei noastre, participanții au fost împărțiți în patru grupuri, în funcție de câte vaccinuri făcuseră în primul an de viață. În grupurile 3 și 4 (cele cu cele mai multe vaccinuri), numărul problemelor de sănătate era mult mai mare decât în primul grup.”
Deși concluzia studiului subliniază că mai multe studii sunt necesare pentru a identifica sigur legătura dintre vaccinare și astfel de afecțiuni, aceste descoperiri pun argumente anti-vaccin într-o nouă lumină. Conform studiului,
„Comunitatea medicală recunoaște în general că vaccinarea are niște riscuri de sănătate, printre care chiar și moartea. Însă, de multe ori, este argumentat că astfel de riscuri și efecte secundare sunt rare și justificate când le comparăm cu beneficiile vaccinării. Până acum, au existat extrem de puține studii care să analizeze cu adevărat legătura dintre vaccinarea copiilor și dezvoltarea lor ulterioară. Principalul motiv pentru această lipsă fiind unul de natură etică deoarece majoritatea doctorilor nu sunt confortabili cu ideea de a nu oferi vaccinurile salvatoare unuia dintre grupuri.
Totuși, un studiu publicat de Mawson et al., s-a concentrat pe o porțiune de copii educați acasă, dintre care o bună bucată (39%) nu erau vaccinați. În acel studiu, copiii vaccinați aveau mai multe șanse de a fi diagnosticați cu pneumonie, otită medie, alergii și probleme de dezvoltare neurologică. De asemenea, nașterea prematură, împreună cu vaccinarea, creșteau foarte mult șansele unui diagnostic de tulburare a dezvoltării neurologice (ADHD și autism, printre altele – n.r.).”
Studiul poate fi citit în întregime aici și chiar vă încurajăm să vă aruncați un ochi, indiferent de ce parte sunteți în dezbaterea legată de vaccinuri.
Discussion about this post