Pandemia de Coronavirus a dat peste cap toate programele românilor. Astfel, după mai multe luni în care au stat în casă, tot mai mulți abia așteaptă să meargă în concediu. Problema este că aceștia nu prea aleg destinații diverse, majoriatea alegând să meargă la mare sau la munte. Cererea fiind mare, la fel sunt și prețurile. Iată cum decurg lucrurile și care este bugetul unui concediu.
Un efect „pozitiv”, să zicem, al pandemiei, a fost faptul că românii sunt mai speriați de străinătate acum. Astfel, deși erau foarte mulți ce intenționau să își petreacă vacanța în țări străine, precum Grecia, Bulgaria sau Ungaria, majoritatea s-au descurajat în ultimele luni din cauza virusului. Astfel, a crescut enorm cererea în destinațiile autohtone. Lucru bun pentru patronii din zonă, dar pe de altă parte aglomerația dă de pământ cu măsurile de distanțare și autoprotecție. Ne putem aștepta ca numărul de cazuri din România să crească în următoarea perioadă, mai ales din cauza celor ce se întorc din concedii.
Totuși, dacă trecem cu vederea emoțiile revederii mării și ale apusului de Soare în larg, rămânem cu o realitate cruntă: prețurile. Turiștii sunt de părere că prețurile sunt mult mai mari decât s-ar fi așteptat. Doar pe un weekend, declară aceștia, se plătește între 3000 și 5000 de lei. S-au mărit prețurile chiar și pe un șezlong: pot ajunge chiar la 90 lei/șezlong/zi. Ca să facem o socoteală, chiria unui apartament în București costă 1800-2000 de lei pe lună. Iar un șezlong poate ajunge chiar la 1900 de lei pe lună. Iar parcările sunt și ele destul de scumpe. 5 lei / oră plătește cineva dacă vrea să-și lase mașina lângă plajă.
Marea însă rămâne la fel de periculoasă, în acest weekend decedând nu mai puțin de 3 persoane. Salvamarii acționează, dar există cazuri în care omul este atât de departe, încât nu reușesc să ajungă la el în timp. De aceea ei ne sfătuiesc să fim cu mare grijă de fiecare dată când intrăm în apă și să nu ne aventurăm prea departe în larg.
Discussion about this post