Cea de-a 45-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților” se desfășoară în perioada 29 iulie – 3 august 2020, în municipiul Sibiu. Toate evenimentele au loc în aer liber, pentru a asigura păstrarea distanțării sociale.*
Spectacolele folclorice, atelierele de dans, un eveniment tradițional cu specific culinar și proiecțiile aniversare conturează specificul „Cântecelor Munţilor”, cel mai mare și mai vechi festival din Sibiu dedicat culturii tradiționale. Festivalul este inclus în calendarul Consiliului Internaţional al Organizatorilor de Festivaluri de Folclor și este organizat de Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul – Junii” Sibiu, fiind o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.
„Sunt 45 de ani de când Centrul «Cindrelul-Junii» Sibiu organizează an de an, Festivalul Internațional de Folclor «Cântecele Munților» – cel mai mare festival din județ dedicat culturii tradiționale. Manifestarea aduce bucurie în sufletele iubitorilor de tradiție, de dans și joc popular, iar Sibiul este renumit în întreaga lume pentru evenimentele unice pe care le găzduiește. Cu toate acestea, sănătatea noastră și a celor din jur este foarte importantă, iar organizatorii au luat toate măsurile ce se impun, însă e nevoie de fiecare dintre noi să fim conștienți că trebuie să fim responsabili. Purtați mască și păstrați distanța – doar așa vom putea să ne bucurăm împreună, în continuare, de momente artistice!”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Festivalul „Cântecele Munților” s-a remarcat în peisajul cultural prin capacitatea de reinventare a conceptului artistic și prin posibilitățile de adaptare a ofertei culturale în funcție de necesități externe. În contextul pandemiei Covid-19, conceptul ediției din acest an a fost adaptat pentru a respecta prevederile legale, se arată într-o postare de pe o rețea de socializare.
În cele aproape cinci decenii de desfășurare, Festivalul „Cântecele Munților” s-a remarcat a fi manifestarea de tradiție ce creează punți de comunicare între artiști și spectatori, prin intermediul faptelor de cultură tradițională. Evenimentele sunt finanțate de Consiliul Judeţean Sibiu. Acțiunea este cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.
Discussion about this post