Explozia s-a produs marţi într-un depozit portuar din capitala libaneză şi a ucis cel puţin 78 de persoane, în timp ce aproximativ 4.000 au fost rănite.
Deşi cauza exactă a exploziei nu a fost determinată şi niciun oficial libanez nu a etichetat incidentul ca fiind un atac, Trump a declarat într-o conferinţă de presă că Pentagonul consideră că a fost implicată o bombă în explozie.
„M-am întâlnit cu unii dintre marii noştri generali … par să creadă că a fost un atac, a fost un fel de bombă”, a declarat preşedintele american.
Oficiali din Pentagon l-au contrazis imediat pe Trump
Oficialii americani de la Pentagon îl contrazic pe Trump şi spun că nu există nicio indicaţie că explozia de la Beirut a fost un atac.
Trei oficiali din Departamentul Apărării al SUA au declarat pentru CNN că nu există niciun indiciu care să arate că exploziile masive care au zguduit marţi capitala Libanului au fost un atac, după cum a indicat preşedintele Trump în timpul unei conferinţe de presă.
Oficialii, care au refuzat să fie identificaţi, astfel încât să poată vorbi liber, au spus că nu ştiu despre ce vorbeşte preşedintele.
Deşi cauza exactă a exploziei din Beirut nu a fost determinată şi niciun oficial libanez nu a etichetat incidentul ca fiind un atac, Trump a declarat într-o conferinţă de presă că Pentagonul consideră că a fost implicată o bombă în explozie.
Oficiali libanezi vorbesc de un depozit de azotat de amoniu care ar fi fost la originea exploziei
Premierul libanez, Hassan Diab, a spus că se estimează că 2.750 de tone de azotat de amoniu au fost depozitate într-un depozit din Beirut timp de şase ani. Acest material a dus la producerea exploziei care a distrus o parte din oraş.
Nitratul de amoniu este un ingredient cheie atât producerea îngrăşământului, cât şi realizarea anumitor tipuri de explozibili. Substanţa a fost folosită anterior în atacuri teroriste, scrie CNN.
Încă nu se ştie ce a provocat exact explozia de marţi din Beirut, care a ucis aproape 80 de oameni, dar se pare că flăcările unui incendiu izbucnit în apropiere au ajuns la depozitul cu azotat de amoniu.
Şeful Securităţii Generale din Liban, Abbas Ibrahim, a spus că „materialele extrem de explozive”, care au fost confiscate cu ani în urmă, erau în depozitul, care se află la doar câteva minute de mers pe jos de cartierele populare pentru cumpărături şi viaţa de noapte.
Primul ministru Diab a declarat că este „inacceptabil” faptul că atât de multe materiale explozive au fost depozitate „fără a se lua măsuri de prevenţie în condiţiile în care pun în pericol siguranţa cetăţenilor”.
„Nu mă voi odihni până nu îi vom găsi pe cei responsabili de cele întâmplate, îi vom trage la răspundere şi vom impune pedeapsa maximă”, a spus el
Discussion about this post