Dacă mai toată populația planetei este afectată economic de pandemie, nu același lucru se poate spune despre domeniul medical, unde se scot bani foarte frumoși din isteria Covid.
Potrivit unui studiu realizat de Ziarul Financiar, de la ridicarea stării de urgență la 15 mai și până în prezent spitalele și clinicile au efectuat 192.000 de teste Covid-19 la cerere. Cei mai mulți au recurs la această soluție pentru a putea pleca în vacanță cu familiile lor. Un fel de bir pus pe vacanță, mascat de isteria generalizată. Cât au câștigat spitalele, majoritatea private, de pe urma acestei noi umilințe – 12 milioane de euro!
Practic, 12% din numărul total de teste făcute în România de la începutul pandemiei sunt la cerere.
Nu am fi ajuns în situația aceasta dacă, din cauza incompetenței crase a actualilor guvernanți, nu am fi ajuns ciumații Europei, raportând zilnic mii de cazuri, mai ceva ca recoltele umflate de pe vremea lui Ceaușescu. Normal că auzind cifrele din România, țări precum Grecia sau Austria au impus teste pentru români.
Ce vină are omul de rând atunci când majoritatea cazurilor apar în sistemul medical? Oricât de mult ar țipa la noi autoritățile despre mască și igienă, adevărul este că virusul se răspândește cu precădere în spitale și centre de îngrijire, de care răspund domnii Tătaru și Arafat.
Iată doar câteva exemple la zi.
86 de persoane îmbolnăvite la Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie „Sfântul Dumitru” Filiaşi .
Focar de Covid la azilul din Costești – 23 de bătrâni și 10 persoane din rândul personalului
Un număr de 58 de persoane din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova , reprezentând angajaţi şi beneficiari ai centrelor coordonate de direcţie, sunt infectate cu noul coronavirus.
Toți aceștia figurează în statistica oficială, cea pe baza căreia nu mai suntem primiți nicăieri în Europa. Se aude domnul Tătaru? Se aude domnul Arafat?
Discussion about this post