Mâncăruri la ceaun și plăcinte tradiționale vor fi servite turiștilor la un picnic printre baloți pe un deal din comuna Bradu, județul Sibiu. Evenimentul face parte din proiectul ,,Produc. Savurez. Mănânc”.
Asociația ACT Sibiu anunță că proiectul gastronomic ,,Produc. Savurez. Mănânc” oferă sibienilor din întregul județ posibilitatea de a experimenta diferite preparate produse exclusiv de producătorii locali.
Evenimentul aduce un concept inedit în acest an, iar participanții vor fi transpuși în vremurile trecute, când sibienilor le făcea plăcere ca masa să fie servită chiar pe locul unde aceștia își desfășurau munca de zi cu zi.
„Bucatele gătite de către cele mai pricepute bucătărese din Bradu vor fi savurate gratuit de către oricine va dori să încerce, iar masa și scaunele vor fi înlocuite cu pături așezate printre baloții de pe dealul comunei”, arată organizatorii.
Pentru o experiență autentică, participanții vor servi preparatele la un picnic, într-un decor pitoresc înconjurat de faimoșii baloți din Bradu.
Oaspeții vor fi așteptați cu celebrul ceaun de porc pregătit la Bradu, dar și cu faimoasele plăcinte din mere și prune sau henckles specific zonei. Ceaunul va fi presărat cu condimente secrete ale gospodinelor din comună.
Pentru cei ce vor dori să nu uite toate aceste gusturi, pot lua acasă bucatele prezentate de producătorii locali, precum lactate din lapte de vacă și bivoliță, fructe și legume crescute în grădinile localnicilor, dar și preparate din carne de porc.
Evenimentul se va desfășura în zilele de sâmbătă 22 și 29 august 2020, între orele 16 și 20.
Discussion about this post