O echipă de masteranzi și profesori de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a fost premiată la ROAgriFood Hacking – HAR 2020, un eveniment dedicat domeniului agroalimentar și organizat de Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc (APAR), cu scopul de a aduce laolaltă oameni talentați în lupta împotriva celei mai mari provocări din lume, pandemia COVID-19.
Echipa de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați a propus ca soluție inovativă un start-up integrat de valorificare inteligentă a deșeurilor de pește. Cercetătorii au stabilit că din solzii de pește poate fi obținut un lichid care ajută la distrugerea virusului SARS CoV-2. De asemenea, poate fi obținută o pulbere cu numeroase posibile întrebuințări. Nu în cele din urmă, din procesarea viscerelor peștelui se obțin uleiuri cu Omega3-6-9, iar șrotul rezultat din extracție poate fi folosit ca îngrășământ bio.
Citește întreg articolul pe www.vp-news.com.
Discussion about this post