Avem doar un singur creier, orice putem face pentru a ne întări sănătatea creierului nostru este o investiție cu adevărat integrată în longevitatea noastră. Având o minte agilă care poate înțelege, reține, se concentrează și este creativă, ne vom simți mai tineri și mai fericiți – dar toate acestea depind de cât de bine avem grijă de noi înșine și cum ne gestionăm sănătatea.
Rețelele sociale oferă adolescenților oportunități fără precedent de interacțiuni sociale în timpul unei perioade critice de dezvoltare, atunci când creierul este deosebit de sensibil la feedback-ul social.
Un prim studiu elaborat
Social media ar putea avea efecte nebănuite de a reprograma creierul copiilor și să-i facă dependenți de „like-uri”. Acest aspect îl relevă un nou studiu realizat la Universitatea din Carolina de Nord. Aplicații precum Instagram sau Snapchat ar putea face ca adolescenții să își verifice aproape constant telefoanele pentru a vedea dacă au reacții pozitive sau negative la postările lor online, spun experții. Cu cât tinerii verifică mai mult rețelele de socializare, cu atât devin mai sensibili la „feedback-ul social” sub formă de like-uri și comentarii, au spus psihologii.
Feedbackul social include recompense și pedepse sociale, cum ar fi degetul mare în sus și în jos, etichetarea, raportarea conținutului sau evaluarea prin stele.Această anticipare și sensibilitate tot mai mare la primirea acestui tip de răspunsuri face ca adolescenților să le fie greu să lupte cu nevoia de a-și verifica conturile, potrivit cercetătorilor
Într-un studiu dat publicității recent , elevii de la trei școli gimnaziale publice din SUA au fost scanați neuronal pe parcursul a trei ani. În timpul scanării, elevii au fost puși să joace un joc computerizat în care trebuia să anticipeze și să primească feedback social, comunicat prin imagini cu adolescenți cu expresii faciale pozitive, negative sau neutre. Cercetătorii au urmărit să înțeleagă mai bine legăturile dintre frecvența cu care adolescenții verifică rețelele sociale și modul în care creierul lor răspunde la feedback-ul social în decursul timpului.Rezultatele au arătat că adolescenții care folosesc mai des rețelele sociale manifestă o mai mare sensibilitate la feedback-ul social, prezentând o activitate mai mare în regiunile creierului legate de motivație și control. Cu toate că se stabilește o corelație între dezvoltarea neuronală a participanților și comportamentul lor pe rețelele sociale, studiul lasă deschisă întrebarea dacă sensibilitatea crescută la feedback-ul social reprezintă un fenomen pozitiv sau negativ, dacă trebuie încurajată sau nu.
Nick Allen- profesor de psihologie la Universitatea din Oregon și director al Centrului de Sănătate Mintală Digitală din cadrul aceleiași universități- a declarat într-un interviu că noul studiu este unul important. „Când vorbești cu tinerii despre experiența lor cu rețelele sociale, este de fapt o experiență destul de variată”, a spus domnia sa.
Reamintesc faptul că domnul profesor Nick Allen este cercetătorul principal care colaborează cu Google într-un studiu care analizează modul în care smartphone-urile ne pot afecta mintea și sentimentul de bunăstare. Studiul, care este încă în desfășurare, examinează nu numai riscurile potențiale ale petrecerii timpului în mod îndelungat pe dispozitivele mobile, ci și modurile în care cercetătorii ar putea folosi smartphone-urile pentru a oferi sprijin pentru sănătatea mintală mai multor oameni.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Sinteza acestei știri a fost realizată de către Daniel Mihai, redactor al https://bpnews.ro/ Toate drepturile rezervate!
Pentru a susține jurnalismul independent, aveți link ul de donații mai jos:
https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=EX3UVYDFJP2MW
Discussion about this post