Conferința desfășurată la sediul din Constanța al Curții Brâncovenești în după amiaza zilei de 20 Mai de la orele 16 sub genericul inspirat intitulat „Europa încotro?” a prilejuit întâlnirea publicului constănțean cu unul dintre liderii fondatori ai partidului AUR, domnul Claudiu Târziu. Alegerea titlului recentei publicații lansate cu titlul „Acea Europă în care credem” a constituit o veritabilă pledoarie a unei viziuni pe deplin ancorate în accepțiunea sănătoasă, tradițională, conservatoare și totodată creștin-ortodoxe, a apartenenței poporului român, aflat sub asaltul progresismului de origine neo-marxistă propagat de către structurile de conducere de la Bruxelles.
Evenimentul cultural s-a bucurat de un real succes, toți cei prezenți, în număr apreciabil, fiind interesați și totodată captivați atât de calitatea ideilor și propunerilor cât și de prezentarea acestora, într -o succesiune pe deplin logică și totodată echilibrată, cu argumente relevante, ce au adus trimitere atât la originea și destinul poporului român în actualitate cât și la alegerea „dintre un drum înainte al prăbușirii spre prăpastia ideologică a progresismului și un drum înapoi, al salvării, al stabilității și demnității, prin valorile fundamentale identitare, specifice și moștenite de la predecesorii noștri.
În deschiderea evenimentului, după un prin moment de rugăciune către Dumnezeu, Creatorul a toate cele văzute și nevăzute, domnul Claudiu Târziu, în calitatea sa de intelectual cât și cea de președinte al Consiliului Național de Conducere al AUR a explicat cu argumente valide cum anume Comisia Europeană nu semnifică „un dat care ni se poate impune, deoarece e într-o permanentă schimbare”, în condițiile în care Uniunea Europeană nu mai reprezintă toate valorile pe care s-a clădit tot acest organism politic. Domnia sa a identificat toate obsesiile europene precum ideologia de gen, revoluția și periculoasa propagandă a educației pornografice infantile pornite cu o frenezie de nedescris, evidențiind pârghiile la care s-a recurs.
De altfel, din moment ce tot establishment-ul european deține industria de entertainment, cea mai mare parte a mass-mediei, organizațiile non-guvernamentale etc, impunerea și promovarea unui număr de femei în procent de 30 % în funcții de conducere reprezintă un alt punct de pe agenda progresistă de sorginte neo-marxistă. De altfel, acest lucru ar trebui să se realizeze strict pe criteriul meritocratic, pe competențe, nicidecum pe decizii cu rol de impunere ultimativă.
Tema predilectă a conferinței s-a axat pe întoarcerea la normalitate, la realitatea obiectivă și prezentarea a avut suportul unor idei conceptualizate dihotomic, aflate în permanentă antiteză dintre curentul progresist al „noii normalități” dorite de către comisarii de la Bruxelles si viziunea conservatoare, așezată pe temeiuri sănătoase. Acestea includ libertatea de expresie și cea individuală -la care au atentat cei ce se cred sau slujesc pe „stăpânii” Europei în recenta si de tristă amintire p(l)andemie- dezvoltarea personală, păstrarea identității valorilor creștine autentice, respectul pentru ceea ce ar trebui să reprezinte familia și instituții precum Biserica și sistemul public de învățământ sau cel al apărării naționale.
De asemenea, în ampla sa prezentare, domnul Claudiu Târziu, cu mult tact a pledat pentru armonizarea viziunilor pur românești în concordanță cu valorile europene considerând că nu suntem deloc mai prejos față de alte națiuni europene, „ba mai mult, dacă am consulta istoria am avea motive de a fi mândri de înaintașii noștri care s-au jertfit”, pentru libertatea și demnitatea tuturor, cu condiția ca această mândrie patriotică să fie un catalizator (și nicidecum sinonim cu sensul originar al păcatului).
De altfel, a oferit chiar soluții, una dintre cele enunțate fiind ca partidele conservatoare să câștige capital de imagine dar și funcții ierahice de top, pentru obținerea majorității și schimbarea direcției din toate punctele de vedere. Totodată , tocmai această fixare a obiectivelor comune și urmărirea acestora printr-un plan de acțiuni al ansamblului formațiunilor conservatoare într-o Europă aflată într-o fază de degradare morală, din cauza ideologiei neomarxiste, a ajuns într-un punct în care nu mai există niciun fel de dialog si deschidere pentru a se face auziți și înțeleși de cei care conduc acum destinele Europei. Acest potențial al găsirii de soluții optime ar trebui să constituie o altă temă la fel de importantă, promovată de ”anticorpii popoarelor-suveraniști, patrioți, naționaliști, tradiționaliști”, cei care nu negociază Adevărul și nu au tare comportamentale moștenite din anii flagelului comunist și au o conduită morală ireproșabilă.
Chiar dacă noțiunea de normalitate a devenit pentru majoritatea una destul de vagă, cu iz desuet, din moment ce ideologia potrivnică neo-marxistă se află pe agenda politicilor cu adevărat distructive, emanate de la Bruxelles,”această Uniune Europeană se reduce la șefii de stat care vor să concentreze și mai mult puterea în mâinile lor.”
În prezentarea sa deosebit de interesantă, domnul Claudiu Târziu a subliniat că fără aportul și activitatea susținută a oricărei insule de conservatorism, orice idee de salvare identitară și culturală a noțiunii de românitate, perfect integrată în valorile europene pe principiile statului de drept, nu-și găsește nicio finalitate. De asemenea, a amintit de vrednicul de pomenire părintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa, cel care i-a insuflat încredere și speranță „deschizându-i inima și ochii”. Motivația care stă la baza activităților legale și total transparente a entității pe care o conduce (din statutul de partid) își are continuitatea din anii implicării sale civice, pe care a demarat-o din anii 1990. O importantă sursă de inspirație au reprezentat-o scrierile lui Aleksandr Soljeniţin, Vladimir Bukovsky- cei care au avertizat asupra proiectului denaturat al Uniunii Europene, cu consecințe ce se resimt acut și-n prezent.
Concluzia a venit natural, odată cu rostirea unei fraze emblematice-„Adevărul e ușor de palpat, dacă ai reperele necesare…” Denunțarea plutocrației, a propagandei insidioase sau fățișe a neo-marxismului așa-zis progresist (în realitate retrograd, cu deschideri viscerale, animalice) au fost alte elemente și teme propuse în cadrul conferinței prilejuite de lansarea oficială a volumului intitulat sugestiv „Acea Europă în care credem”, publicat la Editura Rost.
Considerații personale
Având în vedere faptul că toate aceste aspecte se bazează pe activitatea și principiile ce respectă și servesc interesului public general, conferința s-a axat pe mai multe teme, iar contribuţia adusă de către acest elocvent intelectual și patriot român aduce în ochii opiniei publice acea profesionalizare şi democratizare a conceptului de dezbatere ideatică, cu elemente ce vizează traiectoria politico-socială din România, care la momentul actual se găsește la o răscruce.
Am remarcat atât fluența și profunzimea ideilor etalate cât și capacitatea de a le expune, direct și simplu, fără a căuta efecte ce țin de o anumită retorică sau cu vreun aport exagerat, atât de specifice altor oameni de cultură sau politicieni autohtoni, în proporție covârșitoare adepți ai globalismului.
În loc de concluzie
Consider că de asemenea evenimente are nevoie spectrul societății românești, deoarece imaginea și înțelesurile tradiționale și conservatoare trebuie nu doar cunoscute, ci și respectate. Din moment ce mult discutata modernizare şi creştere a coeziunii binomului Stat-cetățean se bazează pe acest tipar de racordare și armonizare a gândirii prin exemplu propriu și nu prin prezentarea trunchiată, discreționară a unor ordine politice venite la comandă și impuse prin reforme și legi abuzive, aflate la limita incălcării libertății și democrației.
Scopul acestor evenimente vizează educarea unui public larg. De altfel, prin inserarea discursului politic naționalist, prin aplicarea doctrinară a curentului tradițional al conservatorismului se pot dezvolta ideile care au impact în trezirea conștiinței. Iar acest deziderat ar trebui să fie principalul obiectiv, deoarece pentru a întări și a dezvolta noțiunea pentru care tinerii din Decembrie 1989 au plătit cu sânge și viață – „libertatea și democrația”-tocmai pe principii conservatoare în România și în lume, această formare a unei viitoare configurații a societății are nevoie de o elită, de intelectuali și oameni politici competenți, care prin acest gen de activități aduc plus valoare și profesionalizează nu doar clasa politică, ci și pe oricine care este pe deplin interesat.
Evenimentul s-a încheiat cu o serie de întrebări din parte celor prezenți, a celor cu inițiativă, care preț de mai bine de o oră i-au adresat întrebări domnului Claudiu Târziu, la care a răspuns promt, cu amabilitate.
Studierea din punct de vedere politic, moral și istoric, promovarea tuturor valorilor și principiilor fundamentale ce țin de noțiunea de românism au fost subliniate și totodată admirabil expuse, relevând una dintre cele mai puțin apreciate valori – libertatea de exprimare.
Sunt de părere că astfel de evenimente au capacitatea de a dezvolta gândirea, de a insufla și a trezi conștiințe, promovând credința cea adevărată Ortodoxă în societate și totodată oferind tuturor posibilitatea exprimării libere,ce reprezintă un drept esențial pentru afirmarea și dezvoltarea ființei umane și fundamentul oricăror relații armonioase în ceea ce denumim societate civilă.
Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Sursa foto :https://google.com
Pentru a susține jurnalismul independent, aveți link ul de donații mai jos:
https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=EX3UVYDFJP2MW
Sinteza acestei relatări de la fața locului a fost realizată de către Daniel Mihai redactor al BPNews. Toate drepturile rezervate!
Discussion about this post