Motto “Dacă ai impresia că educația e scumpă, atunci încearcă să vezi cum e ignoranța.” Andy McIntyre
În spiritul educației servite și desăvârșite până în ziua de astăzi, profesorul nu va fi niciodată considerat prieten cu elevul, vreun ajutor, ci un judecător impersonal al lui, care îl examinează rece și face public, să vadă toată țara, rodul performanțelor sale.
Da, și mi se pare normal acest punct de vedere ce legiferează faptul că nu prea poți… să ai prieteni într-un sistem ce tremură de frica incorectitudinii, motiv pentru care te execută în piață, pornind de la doua Inteligențe: cea verbală și cea logico-matematică. Acesta distruge integritatea persoanei pentru a o aservi unei culturi care se crede mai importantă ca omul.
Până când vom ajunge și ne vom trezi din acest scenariu și vom vedea că avem deja soluții verificate, va trebui să mai treacă timpul…Nu de alta, dar se pot crea premisele unei educații mult mai bune în viitor. Si acest lucru este posibil, deoarece și eu voi continua să militez și să trâmbițez aici, în această serie de articole gazduite de această platformă online… cam cât de prost pregătiți sunt copiii noștri, cât de puțin îi interesează educația și cat de putred, lacx și ineficient este sistemul!
Rezultatele la simulări și examene vor fi în continuare „stirea zilei” , iar în fața “mărețului” și “infailibilului” sistem fiecare elev va fi descoperit. Cu alte cuvinte, nimeni nu se poate ascunde. O „bucurie mare” ne va cuprinde pe toți deoarece poporul român are “o vocație” de a avea pe cine judeca și condamna, fiind asemeni acelor farisei fățărnici din Noul Testament, mereu fericiți că nu se pot compara sau ca nu ar fi trecut prin asemenea experiențe.
Astăzi, mai mult ca oricând, putem accesa date și totodată avem informații detaliate despre elevii nepregătiți și școlile slabe. Iar, fără să exagerez, poate că de mâine, langa aceștia vor sta și numele profesorilor.Să nu vi se pară un lucru exagerat sau forțat! Numai în asemenea ordine sistemul academic va cunoaste cu precizie pe cei liberi, care nu i se supun, și îi va putea lovi cu maximă eficiență.
Ca sa fie foarte clar, personal nu susțin teoria conform căreia elevii nu ar trebui să facă efort, deoarece nu e nevoie de carte. Vreau doar să reamintesc tuturor eminenților, tuturor factorilor de decizie, tuturor celor care își permit să judece elevii ideea că nu omul este creat pentru carte, ci cartea este scrisă pentru om. În maniera în care acum se face educație, rezultatul este contradictoriu și practic nimic nu se asimilează corerent și-l împrăștie pe om distrugându-i integralitatea.
Fiind cadru didactic militez pentru o altă abordare, una mai naturală , respectuoasă și mai cu folos, centrată pe competență, dacă este posibil.
Dar până când le vom adopta, toți vom proclama nevoia de competență , cu toate că nu vom porni cu adevărat în căutarea și dezvoltarea ei. Până atunci, vom face bine ceea ce ne-a învățat Sistemul educational – vom fi la fel de vocali ascunzându-se bine superficialitatea, condamnându-i pe alții în loc să-i ajutăm …
Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Sursa foto :https://google.com
Pentru a susține jurnalismul independent, aveți link ul de donații mai jos:
https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=EX3UVYDFJP2MW
Acest material a fost realizat de către Daniel Mihai redactor al BPNews. Toate drepturile rezervate!
Discussion about this post