Despre artă, mereu se va putea povesti fără frontiere. Este cea mai fină parte a creației umane și o dificilă materie, având nevoie de talent adevărat, de imaginație și suficient curaj de a transpune totul într-o manieră unică și trainică. Arta înseamnă o viziune asupra lucrurilor, o unicitate care permite o exprimare estetică de mare calitate. Dar arta inseamnă și o minunată metodă de exprimare personală. Oricine își dorește să fie cu adevărat liber, își găsește prin artă un mijloc de a-și face cunoscută identitatea ideii creatoare.
Admirăm de fiecare dată arhitectura, muzica, diverse obiecte, pictura, cărțile, expunerea aceasta de talent și multă muncă. Nu putem trece indiferenți pe lângă ceea ce mintea umană a reușit să conceapă și să ofere pentru plăcerea estetică a lumii întregi. O enigmă care se lasă descoperită doar celor înzestrați, aceasta este arta. O plăcere oferită ochiului, urechii, sufletului, o adunare de culori și vibrații care exercită numai admirație, aceasta este arta.
Prin artă, se știe, se pot transmite cele mai frumoase și corecte mesaje. De asemenea, este știut faptul că arta constituie o terapie cu foarte bune rezultate în cazul sensibilității și integrării anumitor tipuri de oameni în societate. Fiecare ne regăsim, cu mirare, în scrierile cuiva, sau în pictura, muzica și clădirile care spun adevărul despre uriașa putere a talentului.
Autor: Madalina Horj
Omul de artă este obligat, prin ceea ce posedă, să lase o parte omenirii. Datoria eliberării spiritului creator este acolo, la fel de vie. Trebuie să lași pentru viitor partea aceea de fascinație care să ducă la păstrarea artei la loc de cinste. Atât timp cât arta va exista, omenirea își va păstra frumusețea și valoarea pe cele mai înalte culmi.
Autor: Madalina Horj
Discussion about this post