Ești obosită. Te uiți în oglindă și îți vine s-arunci cu ceva când vezi cercurile negre de sub ochi și coșul ăla care nu mai dispare. Pielea ta parcă a îmbătrânit peste noapte și tu ai vrea să-i dai o pauză, dar ai ședință astăzi și nu-ți permiți să apari nemachiată la birou.
Ai vrea să te programezi la spa într-una din zile, dar prețurile sunt astronomice și în fond, cine are timp?
Te înțeleg, am fost toate acolo. Dar putem să nu mai fim. Te învăț eu cum să-ți faci un mini-spa chiar la tine acasă. Sănătos, ieftin și eficient.
Ești gata? Bun, să începem cu-nceputul.
1. Curăță
Indiferent că folosești un gel de curățare cumpărat, sau îți faci tu unul acasă (uleiul de cocoș și apa de trandafiri sunt excelente când vine vorba de îndepărtarea machiajului și curățatul pielii), e important să te asiguri că ai fața curată înainte de tratament.
2. Exfoliază
Din nou, poți folosi un produs cumpărat sau să-ți faci propriul gomaj din puțină miere și o lingură de zahăr sau puțin mălai. Masează-ți atent pielea ca să îndepărtezi celulele moarte și mizeria acumulată în timpul săptămânii.
3. Fă o baie de aburi
Asta e partea mea preferată, deși pe căldura asta…
În fine, pune o oală de apă pe foc și las-o să dea în clocot. Fie stai aplecată deasupra ei cât încă e pe foc 5-10 minute și lași aburii să-ți deschidă porii, fie o iei de pe foc și te acoperi cu un prosop pe cap (ca să te asiguri că aburii se ridică înspre tine).
E foarte important să ai porii deschiși ca să-ți poți curăța fața în profunzime.
4. Mască
Am vorbit de masca cu scorțișoară, miere și cacao, dacă îți amintești. Alte opțiuni naturale și eficiente sunt masca de argilă, masca cu bicarbonat de sodiu sau masca cu cărbune. Sau, desigur, masca de la magazin.
Sigur ai prin baie o mască care îți place, așa că aplic-o și relaxează-te 15-20 de minute.
5. Toner
Asta din nou, depinde de tine, dacă ai vreun toner favorit pe care-l folosești. Eu personal nu am așa ceva, dar ori de câte ori pun apa pentru aburi, fac și un ceai de mușețel. Când ajung la partea asta, înmoi o dischetă în ceai și o dau pe față.
Ceaiul de mușețel liniștește pielea după mască (ideal mai ales după o mască de argilă), calmează roșeața. Ceaiul de mușețel face minuni și pentru ochii obosiți și ascunde pungile de sub ochi.
6. Crema hidratantă
Ultima, dar nu cea din urmă, după ce ți s-a uscat fața, aplică puțină cremă hidratantă, dacă simți nevoie și bucură-te de sentimentul ăla curat și răsfățat.
Taa-daa! Ai făcut ceva frumos pentru tine, te-ai relaxat și nici nu ai rămas fără bani în buzunar. Și nici n-a durat cât la salon. Bineînțeles, toate sfaturile astea variază de la om la om, așa că mereu testează un produs înainte să-l aplici integral.
Altfel, distracție plăcută!
Lasă-ne un comentariu cu regimul tău de frumusețe!
Discussion about this post