Știm despre specia noastră puține lucruri și acestea provin mai ales din ceea ce transmite religia. Majoritatea nu suntem oameni de știință și ceea ce primim ca informație luăm ca adevăr. Știința, însă, ne permite să avansăm și să aflăm lucrurile corecte. Astfel, apar dovezi care încep să schimbe foarte multe dintre toate lucrurile pe care le știam despre specia umană.
Descoperirile cele mai interesante sunt cele ale unor fosile în nordul Kenyei, care arată că strămoșii noștri existau în urmă cu 1,95 milioane de ani. Asemănările cu Homo rudolfensis, găsit în 1972 tot în Africa sunt mari. Aflăm astfel că în Africa trăiau cel puțin trei specii umane, în urmă cu aproximativ 2 milioane de ani. Homo habilis, specie mai primitivă și mai veche existase în același timp cu Homo erectus, o specie de primată și tot atunci mai exista și Homo rudolfensis. Cu cât facem mai multe descoperiri cu atât aflăm că evoluția umană nu s-a făcut doar de la o simplă maimuță direct la om ci a existat o evoluție complexă, la fel ca în cazul oricărei specii animale.
Se demonstrează astfel faptul că natura a făcut diverse încercări de a găsi cele mai bune exemplare și astfel s-a ajuns la strămoșul speciei noastre, care a avut succesul dorit.
Ce se întâmplă mai departe cu specia lui Homo sapiens?
De la făpturile acelea mici, îndesate, cu fruntea teșită, cu buzele groase și de la postura de primată am evoluat foarte frumos, la o ființă elegantă, sigură, demnă, care prezintă chiar frumusețe între speciile planetei. Și nu e numai frumoasă ci are și inteligență mult mai mare decât restul viețuitoarelor. Acesta este Homo sapiens în momentul de față. O realizare măreață a naturii, o viețuitoare cu destulă deșteptăciune prevăzută în codul genetic. Cum va continua evoluția speciei umane, se va vedea în milioanele de ani care vor mai trece peste planeta Pământ și fantasticele sale viețuitoare.
Discussion about this post