O parte foarte importantă, dar adesea nebăgată în seamă, a unei rutine competente de îngrijire e exfolierea. Avem tendința să ne concentrăm pe măști minune sau pe creme hidratante, dar adevărul e că, pentru ca acestea să funcționeze cum trebuie, e necesar să îndepărtăm mizeriile acumulate în timpul zilei și celulele moarte. Doar așa putem obține pielea aceea catifelată pe care toți ne-o dorim.
Așa că, hai să vorbim despre niște exfoliante naturale pe care le aveți probabil chiar în momentul acesta în cămară.
1. Mălai
Poate cel mai simplu și mai tradițional, mălaiul e un exfoliant excelent. Nu e prea dur, ceea ce înseamnă că îndepărtează impuritățile fără a irita pielea. Lasă pielea extrem de moale și plăcută la atingere și poate fi folosit de două-trei ori pe săptămână fără probleme.
Să nu mai spun că e cel mai ieftin din lista noastră și n-aveți nevoie de foarte mult pentru a acoperi tot corpul.
2. Zațul de cafea
Nu știu de voi, dar eu una ador cafeaua. Beau vreo două căni zilnic și am fost încântată când am auzit că o pot încorpora și în rutina de îngrijire. Păstrați zațul de la cafeaua de dimineață și seara, îl transformați într-un exfoliant fenomenal.
La fel ca mălaiul, zațul de cafea e eficient pentru că nu e prea abraziv și de-obicei nu irită pielea.
E bine totuși să folosiți cu atenție. Gomajul cu cafea se absoarbe parțial prin piele, așa că dacă vă știți sensibil la cafea, poate n-ar fi indicat să folosiți înainte de culcare.
3. Zahăr, miere și ulei de măsline
Alt favorit de-al meu, zahărul în combinație cu mierea și cu uleiul de măsline îndepărtează competent pielea moartă și mizeriile, lăsându-vă totuși pielea moale și hidratată (efectul mierii și a uleiului).
Totuși, n-aș recomanda acest gomaj dacă aveți piele sensibilă, acnee și alte astfel de probleme. E mult mai dur decât celelalte exfoliante din listă și vă poate irita pielea.
Fiind mai dur, e excelent pentru pielea aspră de pe călcâie.
4. Fulgi de ovăz
Fulgii de ovăz pisați (sau dați prin blender) sunt un tratament simplu și eficient, mai ales în combinație cu mierea. Pot fi folosiți și ca mască (deși atenție, au tendința de a cădea) sau ca gomaj. Ei curăță în profunzime pielea, fără să zgârie și pot fi folosiți chiar și zilnic.
5. Bicarbonat de sodiu
Despre bicarbonat, am mai vorbit într-un articol recent, așa că nu vă țin mult. El e mai dur, mai ales pentru tenul sensibil, așa că folosiți cu grijă, dar e foarte eficient în îndepărtarea toxinelor din piele.
Încă un sfat, pentru o piele curată, sănătoasă și strălucitoare, folosiți un burete de baie zilnic. Acesta îndepărtează blând mizeria de peste zi și lasă pielea să respire.
Discussion about this post