În același timp, standardele de televizare vor ajunge la un nivel fără precedent.
A noua ediție a Cupei Mondiale, prima desfășurată în Asia, va fi una a recordurilor: pe lângă numărul de peste 800 de milioane de case unde va fi disponibilă (față de 683 de milioane la RWC 2015 din Anglia), RWC 2019 va putea fi văzută în 217 teritorii (același număr ca în cazul Cupei Mondiale de fotbal din 2018), potrivit World Rugby, forul mondial al jocului cu balonul oval.
Aceste cifre demonstrează, potrivit World Rugby, angajamentul de a mări numărul celor care urmăresc jocul – estimat actualmente la 800 de milioane de persoane pe glob.
Meciul de deschidere al Cupei Mondiale, la al cărei turneu final participă 20 de echipe (împăâite în patru grupe preliminare de câte cinci echipe), se va juca pe 20 septembrie la Tokio, cu începere de la 13:45 ora României, între țara gazdă și Rusia.
Se așteaptă ca acest joc să depășească recordul de audiență TV într-o singură țară care este de 25 de milioane de privitori și care datează din 2015 de la meciul Japonia – Samoa, din cadrul ediției precedente a Cupei Mondiale.
Acest meci inaugural trebuia inițial să se desfășoare între Japonia și România, dar Stejarii au fost depunctați și descalificați din grupa de calificare europeană, fiind înlocuiți la RWC 2019 cu Rusia.
Va fi folosit și un număr record de camere de filmare, variind între 23 și 28 la meciurile din grupe și sferturi de finală, urcând la 34 pentru semifinale și finale.
Așa numitul sistem Augmented Reality – de grafică sofisticată – va fi folosit în 34 din cele 48 de meciuri la RWC 2019.
De asemenea, World Rugby îi va informa pe suporteri, asigurându-se că toată lumea știe când și unde să privească meciurile RWC 2019, folosind în același timp media socială pentru antrenarea fanilor între meciuri.
În lista actuală a rețelelor care difuzează RWC 2019 nu figurează televiziuni din România și Republica Moldova.
Discussion about this post