Adrian Nastase, fostul premier al Romaniei, il acuza pe presedintele Klaus Iohannis ca a preluat tema lui de campanie care a utilizat-o pentru alegerile prezidentiale din anul 2004.
„Am constatat ca unul dintre candidatii la prezidentiale – Klaus Iohannis – a preluat tema mea principala de campanie, de la alegerile pentru prezidentiale, din 2004.
Tema preocuparii pentru „normalitate” a fost prezentata in numeroase documente si conferinte pe care le-am sustinut in perioada 2002-2004 si este sintetizata in volumul „Spre normalitate, Guvernarea reformelor. Reforma guvernarii”, publicata in 2004, ca suport pentru mesajele mele de campanie. Cartea poate fi accesata on-line si pe site-ul meu. (…)
Preluarea acestei teme, este oare o recunoastere tardiva din partea actualului presedinte a programului pe care l-am sustinut in 2004? Intrebarea are cu atat mai mult sens cu cat, asa cum ne amintim, Klaus Iohannis, in 2004, l-a votat pe Basescu presedinte!” a declarat prin intermediul bloglui personal Adrian Nastase.
Adrian Nastase a candidat la functia de conducere a statului in anul 2004 din partea Partidului Social Democrat insa a fost invins de catre Traian Basescu. In anul 2006, fiind in pozitia de lider al Camerei Deputatilor si primind mai multe acuzatii, a demisionat. Acesta a fost profesor de drept politic international. Este cunoscut faptul ca fostul premier o „consiliaza” pe Viorica Dancila in ceea ce priveste ce mutari sa faca astfel incat sa obtina majoritatea in Parlament.
„In ultima vreme, in perspectiva alegerilor prezidentiale, scena politică s-a fărâmitat. Si pe zona de dreapta dar, mai ales, pe zona de stânga. Sunt posibile viitoare coagulări? Eu sper că da.
Sesiunea parlamentară, care se deschide astăzi, va muta, in mod substantial, atentia mass media – si deci ale opiniei publice – de la temele obsesive ale vacantei la subiecte politice. Inclusiv la cele externe, in măsura in care Brexitul poate genera efecte negative pentru românii plecati in Marea Britanie. Parlamentul, cu geometria sa variabilă, va da răspunsuri privind stabilitatea guvernamentală dar si in legătură cu derapajele institutionale care au permis abuzuri si crime de genul Caracal.
Pentru PSD, sabia motiunii de cenzură a devenit periculoasă. Solutia, in opinia mea -părăsirea politicii ezitărilor, a nehotărârii. Sunt necesare decizii chirurgicale, adoptarea unor politici clare, numirea unor oameni competenti in posturi importante, la partid si la guvern. In felul acesta, PSD poate redeveni un „magnet” care să atragă „fragmente” dizidente, grupuri care si-au anuntat candidati „independenti” etc”, a scris pe blogul sau, de asemenea.
Discussion about this post