Mulți oameni tratează discuțiile minore destul de instrumental – ca o modalitate de a „câștiga prieteni și de a influența oamenii”. Dar este mult mai eficient să gândim „small talk-ul” ca pe o modalitate reală și autentică de a construi baza unei relații semnificative. Iată câteva sfaturi concrete pentru a face acest lucru.
1. Tratează discuțiile de acest gen ca pe o oportunitate reală și fii prezent și angajat. Probabil că toți am bifat componentele unei mici discuții: un salut, un comentariu rapid, un zâmbet, în vreme ce atenția ne era îndreptată în altă parte. Însă subiectele pe care le abordăm în timpul discuțiilor mici pot fi adesea destul de substanțiale (cum ar fi o mare prezentare viitoare, sau o călătorie în străinătate, sau ceva despre familia sau copiii noștri), chiar dacă le vom atinge doar pe scurt în timpul conversației în sine. Nu uita că ceea ce a fost discutat în timpul small talk-ului te ajută adesea să înveți ce este important în viața unei persoane. Fii prezent și angajat, chiar dacă durează doar câteva clipe.
2. Pune întrebări care stârnesc o conversație bazată pe interese comune. Folosește ceea ce este în jurul tău în cameră, faptul că ești împreună cu cineva în aceeași locație fizică. Sau poate partenerul tău de conversție are ceva unic, cum ar fi o geantă interesantă sau o umbrelă sau un computer. Concentrarea pe prezentul imediat este adesea o modalitate bună de a lansa o conversație pe o notă pozitivă având ca subiect ceva despre care amândoi ar putea avea ceva de spus.
3. Ia notițe și poartă mici discuții în viitor. Imaginează-ți, de exemplu, că ai o conversație rapidă cu un coleg despre o prezentare pe care o face mai târziu în zi. Acesta este un lucru pe care l-ai putea păstra în minte pentru următoarea dată când îl vei vedea. Desigur, există întotdeauna șansa ca prezentarea să nu meargă bine și ea nu va dori să vorbească despre asta. Dar, dacă o aduci în discuție într-un mod care arată că îți aduci aminte și îți pasă, sunt șanse ca ea să ajute la aprofundarea relației.
Conversațiile – chiar și cele mici – pot fi țesute împreună pentru a construi tapiseria unei conexiuni și relații personale. Cheia este să fii prezent, să asculți și să pui întrebări bune.
Discussion about this post