„E drept că nu puteţi abuza de ele să le consumaţi fără măsură. Dar atunci când le mâncaţi responsabil, ouăle sunt medicamente curate: conţin proteine mai bune decât cele din carne, vitamina D, necesară fixării calciului în oase, potasiu, magneziu şi alte minerale, menţin vezica biliară şi ficatul sănătoase şi au puţine calorii, cam 75 cal/un ou.
Ba mai mult, după ce au lansat teoria cum că omul primitiv se hrănea aproape în exclusivitate cu ouă de pasăre, cercetătorii au făcut legături şi susţin că sistemul nervos al „omului inteligent” ar fi evoluat tocmai datorită consumului de proteine, care a permis dezvoltarea paralelelă a volumului craniului cu cea a creierului.
Sunt perfecte pentru siluetă
Oricum am da-o, oul de găină sau de prepeliţă face bine la creier. De pildă, albuşul de ou este o proteină completă, care nu conţine nici lactoză, nici colesterol, ci foarte multe vitamine şi minerale. Un consum ponderat de albuş reduce cu 60-70% riscul de boli metabolice, care pot deregla buna funcţionare a glandelor – hipofiza, tiroida, glandele suprarenale, scrie portalul doctorulzilei.ro. În plus, conferă şi o stare de bună dispoziţie.
Medicul nutriţionist Lygia Alexandrescu vine cu argumente: „Conţinutul de acid glutamic din albuşul de ou este o permanentă sursă de vitalitate a scoarţei cerebrale, scăzând riscul de boli nervoase şi de apariţie a psihozei. Acidul glutamic este esenţial în susţinerea tuturor funcţiilor sistemului nervos. Pentru că este puternic alergen, nu este recomandat copiilor mai mici de 2 ani!”.” Continua sa citesti pe https://www.exquis.ro/unde-gasim-proteina-pura-secretele-fabuloase-ale-oualelor-de-gaina-si-de-prepelita-ce-spun-expertii/
Discussion about this post