Compania Uber și-a pierdut dreptul de a funcționa în capitala Angliei după ce peste 14,000 de curse ilegale au fost realizate în numele companiei. Se pare că o problemă de sistem a permis încărcarea altor poze pe aplicație, iar mulți londonezi au fost preluați de șoferi neautorizați (unii dintre ei respinși de Uber în trecut) și chiar, în unele cazuri, de oameni care nu dețineau un permis de conducere valid sau asigurare.
Transport for London (TfL), agenția guvernamentală responsabilă de transportul londonez, a identificat „foarte multe nerespectări ale regulilor care au pus mii de utilizatori în pericol” și au afirmat că în acest moment, „nu pot avea încredere că astfel de probleme nu se vor repeta în viitor”, așa că au decis să retragă dreptul de funcționare al companiei.
Cei de la Uber au trei săptămâni la dispoziție pentru a ataca decizia și pentru a demonstra că serviciile lor sunt totuși sigure. Șoferii Uber vor continua circulația în această perioadă.
Nu e prima oară când TfL-ul are o problemă cu Uber. În 2017, aceștia au încercat să închidă compania din cauza unor crime comise în timpul curselor, dar fără succes.
Bineînțeles, anunțul a supărat unii utilizatori ai serviciilor Uber, care au comentat că aplicația e o metodă bună și mai ales ieftină de a ajunge dintr-un loc în altul și suspendarea ei e revoltătoare. Alții, însă, au fost mai puțin înțelegători cu cei de la Uber și au atacat conducerea companiei pentru punerea în pericol a mii de londonezi.
Deși se referă doar la Londra, știrea ar trebui să îngrijoreze utilizatorii de peste tot din lume. Am auzit de multe ori oameni aici, în România, comentând că Uber-ul ar fi mult mai sigur decât un taxi (chiar dacă pentru noi, cel puțin, serviciile Uber sunt de multe ori mai scumpe decât acelea ale companiilor de taximetrie), dar uite că nu e chiar așa. Dacă se poate întâmpla într-un oraș „civilizat” precum Londra, se poate oare și la noi?
Discussion about this post