„Dacă ai fost la cumpărături şi ai cumpărat un avocado, dar nu ai găsit decât bucăţi ţări ca piatra. Nu trebuie să renunţi la ideea de a mânca acest fruct, chiar dacă nu ai luat varianta coaptă a acestuia. Există o metodă prin care îl poţi coace chiar tu!
Ai nevoie doar de hârtie de copt, folie de aluminiu şi un cuptor. Înfăşoară avocado înhârtie de copt, apoi în folia de aluminiu, pune-l într-o tavă, eventual tot pe hârtie de copt, şi bagă-l la cuptor, la 100 de grade Celsius. Tine-l în cuptor circa 10 minute, până când fructul devine moale.
Timpul de coacere diferă în funcţie de cât de crud este fructul, aşa că va trebui să îl mai laşi câteva minute, dacă observi că nu s-a înmuiat.
Cum funcționează această metodă și cât de sănătoasă este
Metoda de coacere rapidă prezentată mai sus funcţionează pentru că, în mod obişnuit, avocado produce etilen (un gaz), care este eliberat încet, ducând lent la coacerea fructului. Atunci când pui fructul în hârtie de copt și apoi folie de aluminiu, acest gaz îl înconjoară, grăbind procesul de coacere.
Bineînțeles că procesul de coacere naturală nu implică forțarea, ci fructul sau leguma sunt lăsate în mediul lor natural până la matritate, însă în majoritatea cazurilor fructele și legumele exotice suportă astfel de procedee de coacere forțată, deoarece, din motive ce țin de perisabilitatea lor, aceste asunt culese cu mult timp înainte de coacere.
Indicat este să nu îți faci o obișnuință din a folosi această metodă atunci când trebuie să prepari rapid ceva cu avocado. este doar pentru folosirea sporadică, pentru urgențe. În rest, dacă ai timp, poţi să laşi fructul la temperatura camerei să se coacă în mod natural.”
Discussion about this post