Nu e niciun secret că tehnologia a devenit parte din viața noastră de zi cu zi. Din ce în ce mai mulți oameni mărturisesc că primul lucru pe care-l fac dimineața e să-și verifice notificările pe telefon și pe bună dreptate, în era asta permanent conectată, nici nu te trezești bine că ai deja nenumărate mesaje.
Și de multe ori, unele din aceste mesaje sunt de la diverși „admiratori”. Cam toate femeile pe care le-am cunoscut vreodată au fost în următoarea situație: ai cunoscut un tip, e foarte simpatic și vorbiți întruna prin mesaje. Iar tu ești distrată, poate chiar încântată de această legătură.
Ei bine, Bobbi Palmer, terapeut al relațiilor și dating coach de succes, demontează această impresie de „conectare” în câteva puncte simple.
1. Mesajele nu înseamnă o relație
Multe femei, atât tinere și naive, cât și trecute de prima tinerețe, fac greșeala să creadă că o conversație lungă și detaliată cu un tip prin mesaje constituie o relație, chiar și într-o fază incipientă.
„Dacă un bărbat alege conversația în scris ca unică formă de comunicare, înseamnă că nu e pe bune interesat,” spune Palmer. La urma urmei, majoritatea femeilor întâlnesc un tip care scrie dar nu face următorul pas, iar Palmer le spune acestora să-l lase baltă și să treacă mai departe, pentru că o astfel de „relație” nu va evolua niciodată.
„Schimbul de mesaje creează o impresie falsă de „conexiune”. Crezi că ajungeți să vă cunoașteți mai bine, dar de fapt, nu-i așa. E doar un joc, iar tu nu ar trebui să-ți creezi fantezii și scenarii despre ce o însemna.”
2. Pentru unii, e doar un exercițiu
Să vadă dacă încă atrag, să vadă dacă răspunzi. În engleză, treaba asta se numește „stringing along”, când un individ te ține atârnată din plictiseală sau doar ca un flirt, iar pentru tine, asta poate însemna săptămâni, luni și chiar ani întregi mâncați aiurea.
3. Un bărbat adevărat nu crede că mesajele sunt o formă de dating
Un om serios înțelege că o relație necesită interacțiune fizică, timp depus, întâlniri etc. Dacă voi vorbiți doar prin mesaje, cu posibilitatea vagă a unei întâlniri cândva, atunci foarte probabil te ține ca „rezervă”, în caz că i se strică planurile cândva.
„Spune-i politicos mersi, dar nu mersi, urează-i o seară bună și pa-pa,” ne sfătuiește Palmer.
Dacă vrei să vezi care-i treaba, preia inițiativa, mai adaugă ea, propune-i să vă vedeți concret. Dacă-ți răspunde evaziv, atunci foarte probabil nu a avut niciodată o intenție serioasă.
Cu toate astea, Palmer amintește că mesajele sunt foarte bune într-o relație, ne ajută să rămânem conectați într-o lume ocupată. Doar că ele merg, ca orice altceva, cu măsură.
Discussion about this post