„Ciorba rădăuțeană este extrem de gustoasă și mult mai ușoară decât de ciorba de burtă. Te vei îndrăgosti imediat de această rețetă.
Ingrediente
Un piept mare de pui cu piele şi os
O ceapă
Albitura (țelină, păstârnac și rădăcină de pătrunjel)
2-3 morcovi
Un gogoşar şi un ardei gras roşu
3 ouă
200-300 ml smântână 20% grăsime
Una-două linguri oţet
3-4 căţei de usturoi
pătrunjel
Aceste ingrediente sunt suficiente pentru o 4,5-5 litri de ciorbă.
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie în două de-a lungul şi se pune la fiert într-o cantitate suficientă de apă. Se daugă sare încă de la început. După ce a tras primul clocot şi aţi cules spuma adăugaţi ceapa întreagă şi rădăcinoasele tăiate în bucăţi mari. Când au fiert, carnea se scoate din oală și se taie fâșii. Albitura (ţelina, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel, opţional şi ceapa) vor fi puse în blender cu o cantitate suficientă de apă şi vor fi pasate până se vor transforma într-o cremă. Puteți da rădăcinile și printr-o sită. Cei care preferă ca ciorba să aibă culoarea portocalie pot pasa şi morcovul. Se pun la fiert şi cubuleţele de gogoşar şi ardei copt. Pot fi folosiţi gogoşari puşi la oţet, gustul fiind chiar mai bun, recomandă clickpentrufemei.ro.
Smântâna se amestecă bine cu gălbenuşul de ou,, se pune supă fierbinte câte puţin şi după ce se subţiază se adaugă în oală. Se adaugă usturoiul pisat ca la mujdei şi se lasă la fiert 2-3 minute. Atenţie, dacă usturoiul va fierbe mai mult îşi va pierde gustul, dacă fierbe prea puţin va oxida. La final se pune oţetul, de preferat de la gogoșari, deoarce îi va da un gust deosebit. Adăugați sare și usturoi după gust.Pătrunjelul tocat se adaugă în farfurie când e servită ciorba rădăuţeană.”
Discussion about this post