„Destul de controversată, din cauza pericolului pe care îl reprezintă pentru sănătate, făina albă este unul dintre alimentele cele mai folosite de români.
Cu toate acestea, în afară de folosirea ei în mod tradițional, la prepararea pâinii, produselor de panificație în general, a celor de patiserie sau pentru îngroșarea sosurilor ce nu lipsesc din bucătăria românească tradițională, iată câteva lucruri pe care cu siguranță nu le știi despre acest produs:
Făina albă este un insecticid natural
Făina albă poate fi folosită ca insecticid natural. Orice insectă care intră într-o pungă de făină va muri, dacă va mânca din ea.
Făina albă conține bromat de potasiu
Bromatul de potasiu este un aditiv care se adaugă pentru a crește volumul produselor, însă specialiștii au constatat că este cancerigen, potrivit livingtraditionally.com.
Făina albă nu conține nutrienți
Prin procesarea făinii, se pierd toți nutrienții pe care aceasta îi conține: vitamina E, calciu, fosfor, fier, magneziu și vitaminele B.
Făina albă conține alloxan, o substanță ce cauzează diabetul
Alloxanul face ca pâinea să arate proaspătă și pufoasă. Studiile au arătat, însă, că această substanță distruge celulele din pancreas și favorizează apariția diabetului.”
Discussion about this post