Pare că abia scriam despre acest individ aflat în treabă, Andrei Caramitru, care făcea miștouri ieftine despre problema foarte reală a cipurilor cu date biometrice din cărțile de identitate. N-am fost singuri, au mai scris și alte publicații despre el, deci s-ar fi considerat că l-a băgat cineva în seamă relativ de curând, iar ego-ul său ar fi trebuit să rămână mulțumit măcar o săptămână-două.
Ei bine, uite nu. „Politicianul” – un bărbat care până la vârsta de 40 și ceva de ani nu s-a făcut remarcat decât prin pseudo-intelectualismele de pe Facebook și prin numele tatălui său celebru – l-a atacat cu nerușinare zilele trecute pe Tudor Gheorghe, unul dintre cei mai mari artiști ai țării noastre, un om care și-a demonstrat dragostea de țară de nenumărate ori.
Domnu Caramitru a început să urle ca un babuin isteric pentru că tot el n-a înțeles cum stă treaba cu concertul lui Tudor Gheorghe susținut în luna decembrie a anului trecut, intitulat „Degeaba 30”. Se înțelege ce a vrut să spună artistul cu acest titlu, nu? Că au trecut 30 de ani degeaba, că oricum „ne pierdem identitatea și încrederea în noi”. E o scuză de altfel des auzită chiar la rezistoizii USR-iști, că ultimii 30 de ani au fost la fel de răi ca perioada comunistă, dar mă rog, Caramitru nu a văzut legătura.
Nici măcar n-a înțeles ce înseamnă „Degeaba 30” pentru că imediat a sărit în sus pe Facebook, atacându-l pe Tudor Gheorghe:
„Înțeleg ca Tudor Gheorghe – un cântăreț altfel foarte talentat – face propaganda pro-comunism și Ceaușescu. Cică au trecut 30 de ani degeaba.
Stimate domn cu ghitară și mustață, uite cum sta treaba:
– e mai bine acum pentru că avem ce mânca
– e mai bine acum pentru că nu e frig in case și e lumină pe străzi noaptea
– e mai bine acum pentru că putem vizita și lucra în alte țări. Nu mai suntem închiși ermetic aici ca intr-o pușcărie
– e mai bine pentru ca suntem liberi sa vorbim și sa votăm. Să protestăm dacă vrem. Să cerem politicienilor să și facă ceva pentru noi.
– e mai bine acum pentru ca putem lucra la firme private și – dacă nu ne convine – putem schimba locul de muncă sau sa începem o afacere. Nu suntem obligați sa lucram toată viața la uzina IMGB de exemplu.
E mai bine și pentru tine domnule cu mustață și ghitară. Că faci bani frumoși din spectacolele tale nu? Ai un fel de afacere a ta, care merge foarte bine. Și înțeleg ca îți place sa mergi in vacante in străinătate.
Multi ticăloși și ipocriti in țara asta….”
Chiar n-am fi putut trăi fără această picătură de înțelepciune de la tânărul Caramitru, nu-i așa? Desigur, el a fost repede susținut de alți doi bichoni turbați, anume Daniel Funeriu și Vladimir Tismăneanu.
Mesajul fostului Ministru de Educație începea într-un mod erudit, așa cum se cuvine de altfel să vorbești cu un mare om:
„Băi Tudor Gheorghe, ia fii atent aici: cât ai fi fost tu de talentat în muzică și versuri!”
Respect în fiecare virgulă, ce mai… Tismăneanu, pe un ton similar, a început să țină predici despre ce oribil era pe vremea comunismului. Mă rog, probabil auzite ulterior de la prieteni, deoarece tatăl său făcea parte din „lumea bună”. Tatăl lui Tudor Gheorghe, în schimb, făcea șase ani de închisoare politică deoarece își permisese să ducă corul din satul natal la biserică.
Desigur, partea cea mai amuzantă cu acești pseudo-intelectuali e că au sărit în sus total fără motiv, deoarece concertul lui Tudor Gheorghe s-a difuzat la TVR în urmă cu două zile, chiar cu ocazia zilei lui Nicolae Ceaușescu. N-aveau nicio legătură cele două, dar ce vrei, mulți tâmpiți și idioți în țara asta…
Discussion about this post