Olivia Steer a posta duminică, 7 iunie, pe pagina personală de Facebook câteva păreri despre situația actuală atât din țara noastră, cât și la nivel mondial.
„Trei gînduri, de duminică:
1) Persoanele, care militeaza frenetic impotriva drepturilor si libertătilor constituționale ale omului (inclusiv dreptul de a dispune de propria persoană – art.26, Constitutia Romaniei), pot (și trebuie) să răspundă penal pentru propagandă fascistă. (Vezi Ordonanta de Urgență 31 din 2002.)
2) La mijlocul anilor 1920, Mussolini a înființat un birou de propagandă care trimitea directive presei și încerca să exercite control asupra ei, prin subvenții financiare de stat. Ziariștii își păstrau posturile numai dacă demonstrau loialitate față de noul regim fascist. (Vezi subvențiile guvernului pentru mass-media autohtone).
3) De Rusalii, ortodocșii (peste 86% din populația României) sărbătoresc coborîrea Duhului Sfînt, cînd s-au convertit la creștinism 3000 de oameni. (Vezi semnificația).”
Așa cum și-a obișnuit urmăritorii deja, Steer nu le-a dat informațiile mură-n gură, ci mai degrabă i-a încurajat pe aceștia să descopere și să înțeleagă singuri ce a vrut să spună. Din păcate, astfel de oameni sunt prea des acuzați ei înșiși de propagandă sau dezinformare a populației, în timp ce oamenii care îți dau într-adevăr informații (adesea greșite) mură-n gură sunt lăudați ca fiind jurnaliști de renume și simboluri ale dreptății.
Însă care este rolul unui profesor bun? sau al unui jurnalist bun? sau al unui comentator social bun? Să-ți spună ce se întâmplă în lume, pliând adevărul pentru a lua forma minciunilor pervertite care e plătit să le împartă? Sau să trezească în tine o sete de cunoaștere și o dorință de a te auto-documenta?
Discussion about this post