Află chiar acum secrete din bucătărie pe care trebuie neapărat să le știi, dezvăluite de un bucătar cu experiență! Saptămâna trecută am făcut cunoștință cu doamna bucătar Marilena Tebea, care ne-a spus ce produse pentru gătit nu ar trebui să lipsească din bucătărie. Pentru cei ce sunt curioși și nu au văzut articolul, iată aici un link: https://bpnews.ro/2020/06/20/opinia-unui-bucatar-ce-nu-trebuie-sa-lipseasca-niciodata-din-camara/#.Xvh2xCgzbIU . Iar apoi ne-a dezvăluit o parte din secretele pe care DÂNSA PERSONAL le folosește la deserturi. Cei curioși au, de asemenea, un link aici: https://bpnews.ro/2020/06/28/secrete-pentru-un-desert-delicios-ce-trebuie-neaparat-sa-stii-in-bucatarie/#.XwC4MygzbIU De data acesta încheiem lista cu secrete și sperăm din suflet că vă vor fi de ajutor.
-
crema de tort se întinde între blaturi imediat după preparare, altfel există riscul de a se tăia
-
foițele gofrate de la bomboanele de ciocolată se vor păstra pentru a servi în ele bomboanele sau „bombițele” preparate în casă
-
gogoșile se așază pe fundul unui platou acoperit cu un șervețel de hârtie, care va absorbi grăsimea, repetând operația și între rânduri
-
stafidele, bucățelele de rahat, smochinele se tăvălesc, prin făină înainte de a se încorpora în prăjituri
-
pentru ca torturile de nuci să fie mai fragede, se adaugă în compoziție un măr ras foarte mărunt
-
sâmburii de caise nu se aruncă. Ei se spală, se usucă, se păstrează în borcane, în coajă sau fără coajă. Se folosesc la prăjituri sub formă de praf sau tăiați foarte fin. Ei dau prăjiturilor o aromă deosebită și înlocuiesc cu succes migdale
Acestea au fost toate secretele Marilenei. Îi mulțumim din suflet doamnei Tebea pentru că și-a luat din timpul ei pentru a ne împărtăși nouă secretele dânsei, seria de 3 articole pe tema gătitului se încheie aici. Sperăm că vi s-au părut importante și interesante și că vă vor ajuta data viitoare când veți realiza un desert în bucătărie. Numai bine.
Discussion about this post