Dar știau autoritățile și comunitățile locale, societatea civilă și restul actorilor din Vale despre aceste oportunități? Erau cu adevărat interesați guvernanții români de viitorul Văii Jiului? Și cât de mult înțelegeau reprezentanții Comisiei Europene contextul din Valea Jiului?
„Noi am vrut să aducem discuția despre viitorul regiunii și la firul ierbii, să implicăm cât mai mulți oameni în conversație, să îi activăm și să le ridicăm moralul. După evenimentul din toamna anului trecut, când împreună cu 200 de tineri am plantat 500 de copaci și am vorbit despre schimbări climatice, anul acesta ne propusesem să aducem mai multă culoare în Valea Jiului. Împreună cu Valea Jiului Implicată, după 3 consultări publice și nenumărate dialoguri directe cu trecători și localnici, am creionat într-un mural istoria Văii Jiului pe cele 3 dimensiuni temporale – trecut, prezent și viitor. Totul ca să readucem speranța pentru un mâine mai bun!”
Viitorul este al energiilor curate, al tranziției digitale, al investițiilor în politici publice verzi și nu către industrii poluante. Viitorul este al comunităților care reușesc să înțeleagă impactul schimbărilor climatice și al oamenilor care militează pentru protecția ecosistemelor. Viitorul este al micilor producători și consumatori de energie din surse regenerabile. Viitorul este al producerii agroecologice de hrană la scară mică și locală. Viitorul este al economiei circulare. Viitorul este al bicicliștilor, al mijloacelor de transport în comun, al orașelor cu aer curat și multe spații verzi. Viitorul este al celor care se implică!
Și, gata! Aceasta este povestea. Dacă ai fost de acord cu cele de mai sus și susții dezvoltarea zonei Văii Jiului ai putea susține Greepace, care a făcut tot acest proiect posibil. Greenpeace este o organizație independentă prezentă în peste 55 de țări, care acționează pentru a schimba atitudini și comportamente cu scopul de proteja mediul înconjurător și pentru a promova pacea. Pentru a-și păstra independența Greenpeace nu acceptă donații de la guverne, partide politice sau companii, ci se bazează mai ales pe contribuții de la persoane fizice.
Discussion about this post