Integrarea instrumentelor digitale în educația preșcolară – seminar online pentru educatori, psihopedagogi, absolvenți a domeniului educației timpurii, cadre didactice de sprijin, ajutori de educatori.
Cum adaptezi materialul pentru activitățile la distanță cu copii? Care sunt instrumentele digitale viabile pentru educație preșcolară? Cum poți crea activități interactive atât pe online cât și revenind în grupa dvs ?
Cursul de față răspunde la aceste întrebări și oferă metode concrete și eficiente prin care învățarea la preșcolari se poate realiza cu ajutorul unor instrumente digitale interactive și simple, chiar și de la distanță!
Conținutul abordat:
– Particularitățile procesului instructiv- educativ în mediul online la preșcolari.
– Structura și organizarea activităților în regim online (cum formulăm mesaje pentru părinți, sarcini de învățare, adaptarea activităților la stilurile de învățare a copiilor)
– Cât să dureze și ce tipuri de activități să aibă?
– 5 instrumente digitale adaptate pentru educația preșcolară
– Cum pot fi utilizate simplu și interactiv aceste instrumente digitale etc.
– Exerciții practice de utilizare a instrumentelor digitale pentru implimentarea acestora și la revenirea în grădinițe.
Sesiunile vor fi moderate de către:
Ciobanu Valeria, master în științe ale educației, profesor de discipline pedagogice în cadrul Colegiului „Alexei Mateevici”. Experiență în activitatea instructiv- educativă cu copii deduferite vârste.
Gavrilenco Natalia, licențiată în științe ale educației, profesor al cursului Produse curriculare în educație preșcolară în cadrul Colegiului „Alexei Mateevici”. Deținătoarea diplomelor de participare în cadrul evenimentelor de formare a competențelor digitale.
Acest eveniment este organizat în colaborare cu AO Cultum Moldova, care își asumă angajamentul doar să ofere certificate de participare la final de curs, se arată într-o postare pe Facebook.
O inițiativă foarte bună, deoarece chiar și profesorii (cine ar fi crezut?) au nevoie să învețe tehnici noi de predare, cum să-și facă ora mai interesantă pentru a-i atrage pe copii, mai ales pentru cursurile online din perioada pandemiei. Așa că bravo celor care au avut această idee.
Discussion about this post