Potrivit hotărârii adoptate, „purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a comitetului județean/al Municipiului București pentru situații de urgență”, se arată în hotărâre.
Conform acesteia, spațiile și intervalele orare se stabilesc, la propunerea direcției de sănătate publică, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane în spațiile și în intervalele orare respective.
Restricțiile cuprinse în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență care vizau plajele au fost eliminate din hotărâre.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a decis, miercuri, obligativitatea purtării măștii de protecție în piețe și târguri, dar și pe arterele pietonale și în alte zone aglomerate. Decizia intră în vigoare de sâmbătă, 1 august.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat miercuri o hotărâre privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SAR-Cov-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare.
Potrivit acesteia, masca de protecție este obligatorie „pentru toate persoanele prezente în piețele agroalimentare permanente sau temporare, închise sau deschise, precum și în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, bâlciuri etc de pe teritoriul județului Brașov, începând cu data de 1 august, ora 6.00”.
Masca de protecție este obligatorie în ștrandurile și piscinele în aer liber din județul Vâlcea, la fel și purtarea mănușilor de către clienți în piețele agroalimentare.
Prefectul județului Vâlcea, Tiberiu Costea, a declarat, miercuri, că măsurile au rolul de a preveni răspândirea coronavirusului.
„Am decis purtarea obligatorie a măștii în spațiile deschise aglomerate, cum sunt târguri, piețe agroalimentare, ștranduri, piscine, gări și autogări, unde distanțarea nu poate fi respectată”, a spus Costea.
Acesta a explicat că, în ceea ce privește obligativitatea purtării măștii la ștranduri și piscine, măsura nu se referă la purtarea acesteia în apă.
Grupul tehnic al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați a adoptat miercuri o hotărâre prin care se impune obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele de peste 5 ani în spațiile aglomerate, închise sau deschise, începând din 1 august.
Grupul tehnic-suport COVID-19 al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați, întrunit miercuri, a stabilit că administratorii firmelor care organizează evenimente private (nunți, botezuri, aniversări și alte asemenea) vor reduce programul până la ora 22.00 în cursul săptămânii ș̦i până la 23.00 în zilele de sâmbătă̆ și duminică.
„Î̂n scopul prevenirii virusului SARS-CoV-2 se dispune desfășurarea tuturor activităților cu caracter religios în aer liber, cu obligativitatea purtării măș̦tii de protecție ș̦i respectarea mă̆surilor de distanț̦are fizică”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.
Viceprimarul general al Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunțat, miercuri, că va fi introdusă obligativitatea purtării măștilor în zona pietonală din Centrul Vechi, zona având un grad foarte mare de infectare, având în vedere zona restrânsă și numărul celor care o frecventează.
„Noi am cerut ca această măsură să fie instituită de mai mult timp, fiindcă în permanență noi am avut în vedere evaluarea riscurilor la nivelul municipiului București. Am indicat ca o zonă care are un grad de infecție foarte mare, având în vedere zona restrânsă și numărul celor care frecventează acea zonă, Centrul Vechi al municipiului București”, a declarat, la Digi24, viceprimarul general al Capitalei, Aurelian Bădulescu
Discussion about this post