marți, martie 19, 2024
27 °c
Bucharest

Elon Musk a lansat un atac dur la adresa lui George Soros, despre care spune că „urăște umanitatea” și „vrea să erodeze însăși structura civilizației”

George Soros a fost comparat cu personajul negativ Magneto, din seria X-Men. Elon Musk a lansat un atac dur la adresa miliardarului George Soros, despre care spune că seamănă cu antieroul Magneto, cel care „urăște umanitatea” și „vrea să erodeze însăși structura civilizației”.

 

Elon Musk a lansat o serie de atacuri deosebit de dure la adresa lui George Soros, scriind pe Twitter că investitorul de origine evreiască și filantropul liberal, care face adesea obiectul multor teorii ale conspirației antisemite virulente, urăște umanitatea și „vrea să erodeze însăși structura civilizației”, a transmis în ediția sa electronică Revista Forbes .

Elon Musk nu a precizat de ce l-a atacat pe George Soros. Dar antreprenorul american a făcut aceste comentarii la trei zile după ce fondul de investiții al lui George Soros a anunțat că și-a vândut toate acțiunile pe care le deținea la Tesla, producătorul de automobile electrice pe care Musk îl conduce.

Iar Musk a părut să facă referire în mod specific la trecutul supraviețuitorului Holocaustului, în vârstă de 92 de ani, comparându-l pe Soros cu Magneto – un super-răufăcător evreu care „luptă pentru a-i ajuta pe mutanți să înlocuiască oamenii ca specie dominantă a lumii”, după cum se spune în descrierea oficială a personajului de la Marvel.

„Soros îmi amintește de Magneto”, a postat Musk în cursul serii de luni, la ora 22.00. Tweetul a declanșat o avalanșă de răspunsuri care îl compară pe Soros cu diverse simboluri ale răului, amintind de teoriile conspirației de lungă durată care îl prezintă ca pe un evreu miliardar atotputernic care se folosește de fundațiile sale filantropice pentru a inunda Europa cu refugiați și pentru a corupe politica americană.

Comentatorul de stânga Brian Krassenstein i-a răspuns lui Musk, subliniind că Magneto este un supraviețuitor al Holocaustului în tradiția Marvel, unde personajul manipulează câmpurile magnetice pentru a se opune (și, ocazional, pentru a-i ajuta) pe eroii din filmele și benzile desenate X-Men. „[Soros], de asemenea un supraviețuitor al Holocaustului, este atacat non-stop pentru bunele sale intenții, pe care unii americani le consideră rele doar pentru că nu sunt de acord cu această afiliere politică”, a scris el.

Musk i-a răspuns lui Krassenstein cinci minute mai târziu: „Presupuneți că sunt intenții bune. Ele nu sunt. El vrea să erodeze însăși structura civilizației. Soros urăște umanitatea”.

Reacții imediate

Tweeturile sale au fost condamnate marți dimineață de către Jonathan Greenblatt, directorul executiv al Ligii Anti-Defăimare.

„Soros este adesea prezentat de extrema dreaptă, folosind figuri de stil antisemite, ca fiind sursa problemelor lumii”, a scris Greenblatt pe Twitter. „Să-l vedem pe Elon Musk, indiferent de intenția sa, alimentând acest segment – comparându-l cu un super-răufăcător evreu, susținând că Soros „urăște umanitatea” – nu este doar îngrijorător, ci și periculos: va încuraja extremiștii care deja inventează conspirații antievreiești și care au încercat să-l atace pe Soros și comunitățile evreiești ca urmare a acestui fapt.”

Legenda lui Magneto

Magneto nu era de origine evreiască, atunci când personajul a debutat într-o bandă desenate din anul 1963, ca un răufăcător unidimensional care dorea ca mutanții să aibe controlul suprem.

Două decenii mai târziu, scriitorul evreu Marvel Chris Claremont a decis să dezvolte povestea de fundal a lui Magneto pentru a-l face un personaj malefic mult mai bine conturat pentru seria X-Men. În cele din urmă, a ajuns să facă din Magneto un supraviețuitor al Holocaustului.

Numit inițial Max Eisenhardt (mai târziu și-a schimbat numele în Erik Magnus Lehnsherr), Magneto a fost ținut prizonier în lagărul de exterminare de la Auschwitz, unde brutalitatea nazistă a declanșat încercarea lui de-a lungul vieții de a pune capăt prigoanei umane asupra mutanților, precum el. În ciuda înclinației sale anti-umane, Magneto dă ocazional semne de dreptate și conducere, estompând granița dintre erou și răufăcător.

El nu a fost identificat imediat ca evreu în benzile desenate din anii 1980, a declarat Claremont pentru publicația Vulture în 2019, pentru că Marvel nu știa cum ar reacționa cititorii. Menționez că religia nu este tocmai o temă majoră în istorie cu atât mai mult  în cadrul unei narațiuni destul de complicate precum aceasta. Abia după filmele X-Men de la începutul anilor 2000 și seria de benzi desenate din 2009 „Magneto: Testament”, apartenență la cultura evreiască a mutantului a fost realizată.

În timp ce Magneto este, cel puțin la suprafață, un geniu inuman cu puteri supranaturale care încearcă să controleze lumea, personajul a fost în general lăudat de către criticii de specialitate pentru că a evitat stereotipurile evreiești rău intenționate. Avi Arad, fostul director al Marvel Comics, a declarat pentru Jerusalem Post (prin publicația Haaretz ) în 2005 că personajul s-a inspirat de la liderii sionişti Ze’ev Jabotinsky şi Meir Kahane.

Claremont a spus într-un interviu acordat revistei Empire că există paralele între Magneto și fostul premier israelian Menachem Begin, un politician de dreapta al cărui partid Likud a preluat guvernul Israelului în anii 1970.

Precizări: 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Sursa foto :https://google.com

 

 

Pentru a susține jurnalismul independent, aveți link ul de donații mai jos:

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=EX3UVYDFJP2MW

Sinteza acestei știri a fost realizată de către Daniel Mihai redactor al BPNews. Toate drepturile rezervate!

 

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Jurnalist independent;profesor doctor în Interpretare Muzicală;Violonist profesionist

Related Posts

Discussion about this post

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Verified by MonsterInsights