Foarte puțini sunt oamenii care nu iubesc cafeaua. Această băutură gustoasă și energizantă face parte din diminețile noastre și gustul său deosebit ne cucerește în fiecare zi, tot mai mult. Dacă este consumată cu moderație, beneficiile cafelei asupra oamenilor sunt multiple. Cafeaua ajută la stimularea circulației sangvine la nivelul sistemului nervos, reglează procesul de digestie, menține o stare de energie a organismului, însă doar consumată moderat. Dacă bem cafea în exces, atunci avem o stare de nervozitate și ne dă dependență. Deci, dacă nu depășim limitele, băutul cafelei poate fi nu doar o plăcere pentru gust ci și un mare beneficiu pentru organism.
Istoria cafelei este veche și plină de mister. Se spune că un păstor etiopian a descoperit că animalele sale devin foarte pline de energie după ce consumă frunze și fructe din această plantă. Originile plantei sunt în Etiopia, într-o zonă denumită Kaffa. După descoperirea aceasta, păstorul a dus boabele plantei la o mănăstire de călugări iar de acolo licoarea magică s-a răspândit pe toate continentele. În timp, cafeaua a fost adorată în unele părți sau interzisă și hulită în altele dar în zilele noastre este foarte iubită și consumată peste tot.
Cunoaștem faptul că la nivel mondial sunt cultivate mai ales două tipuri de cafea: cafeaua arabica și cafeaua robusta. Arabica este mai mult cultivată decât cealaltă deoarece robusta este mai puțin aromată și mai amară, dar robusta este și mult mai rezistentă.
Există diverse metode de preparare a cafelei, astfel încât gustul să fie diferit și să satisfacă dorințele tuturor. Indiferent dacă este facută la filtru, la espressor, la presa franceză, la ibric, sau dacă este mai dulce, mai cremoasă sau mai tare, cafeaua încântă pe toată lumea. Gustul său dinamic și aroma sa densă ne ademenesc simțurile în fiecare zi. Așadar, ne putem bucura de această băutură minunată în fiecare zi.
Discussion about this post