Dan Barna, liderul USR, neaga orice legatura cu vreun serviciu secret si de asemenea a asigurat faptul ca nu s-a intalnit niciodata cu Florin Coldea, fost prim-adjunct al SRI si le considera toate aceste atacuri ca fiind atacuri specifice campaniei electorale.
„Sistemul n-o să aplaude: Bine, ce frumos! că o să dăm afară jumătatea aceea… Sunt unele instituții confiscate de clanuri familiale, în care persoane – și primesc astfel de mesaje constant – vin doar o dată pe lună, semnează, își iau banii și nu trec deloc pe acolo. La stat. Lucrul ăsta trebuie să înceteze, presa l-a menționat de multe ori. Cu lucrul acesta vom lupta cât vom putea. Evident că asta va genera reacție și respingere. Tocmai de-asta e nevoie de sprijinul societății și acesta este mesajul pe care Alianța USR-PLUS îl dă constant: e nevoie ca oamenii competenți să se implice. Dacă ne implicăm mai mulți, o să reușim. Gândiți-vă la povestea USR. Un partid pornit de nicăieri. Și alianța USR-PLUS. Acum trei ani nu exista, era asociație civică în București, acum suntem priviți de oameni în stradă ca fiind alternativa pentru viitor. Deci, se poate. Dacă oamenii, pe bune… pentru că povestea cu securiștii, alea sunt niște baliverne. Vă spun privindu-vă în ochi că n-am legătură cu niciun serviciu, vreodată. Nu l-am văzut pe Coldea în viața mea, pe Soros nici atât. Deci alea sunt invenții… bun, înțeleg, de atac, de campanie, mă rog, mizeriile tradiționale. Dar de fapt, alianța USR-PLUS este compusă din oameni care au decis să se implice nu pentru că își doreau. Pe mine familia și prietenii mă întreabă: ce ți-a trebuit? Eu aveam o viață bună în România. Nu pot să mă plâng că nu puteam să îmi plătesc factura la curent.
Discuția este despre ce tip de Românie vrem să avem în următorii cinci ani și în următorii 10 ani. Continuăm pe aceeași linie de supraviețuire, de stagnare? Sau îndrăznim să privim mai departe și să acceptăm provocarea viitorului? Pentru că lumea se schimbă într-o viteză teribilă, iar noi cumva stăm gură cască la gard. E nevoie de mai multă energie, de mai multă schimbare. Putem să mergem spre zona în care să discutăm despre cercetare, despre educație. Să vorbim nu doar despre accesul al educație, ci și la calitatea educației. Sunt o grămadă de lucruri de care avem nevoie.” a declarat pentru MediaFax.
Discussion about this post