„Cartofii prajiti sunt buni si cu un strop de sare aruncat in graba. Insa daca le pui ierburi proaspete si condimente, sunt de-a dreptul geniali. Iata 3 idei care merita incercate.
Cartofi dulci cu crema de feta
Ai nevoie de:
3 cartofi mari dulci
3 linguri ulei de masline
2 linguri unt nesarat
3 catei de usturoi tocati marunt
1/2 lingurita sare de mare
1/2 lingurita piper
parmezan ras
3 linguri patrunjel tocat marunt
3 linguri coriandru proaspat tocat marunt
3 linguri busuioc proaspat
Fa un amestec din ulei de masline, unt aromat cu usturoi (topit impreuna cu cateii de usturoi), sare si piper. Trece cartofii prin acest amestec, apoi pune-i la cuptor, pe o foaie de copt, intr-un singur strat, timp de 20 de minute (la 220 grade Celsius, preincalzit). Dupa 20 de minute, scoate-i, amesteca-i din nou si mai lasa-i 15-20 de minute la cuptor, recomanda foodstory.stirileprotv.ro.
Apoi, trece-i prin parmezan si ierburile proaspete, tocate marunt, iar daca e nevoie mai condimenteaza-i cu sare si piper.
Pentru crema de feta, amesteca branza feta cu putin iaurt grecesc, sare, piper, parika, putina maioneza si pudra de usturoi.
Cartofi cu ierburi proaspete si parmezan
Ai nevoie de:
ierburi proaspete: busuioc, coriandru, patrunjel, oregano.
Toaca-le marunt, pune sare si praf de usturoi peste ele si amesteca-le bine. Cand cartofii sunt gata, condimenteaza-i cu acest mix proaspat si aromat, apoi presara peste ei un strat de parmezan.
Cartofi cu usturoi si parmezan
Ai nevoie de:
3 cartofi taiati wedges
2 linguri de ulei de masline
5 catei de usturoi, tocati marunt
1,5 lingurita cimbru uscat
90g parmezan ras
sare kosher
piper proaspat macinat
Preincalzeste cuptorul la 190g Celsius. Unge o foaie de copt cu ulei si aranjeaza cartofii pe ea intr-un singur strat. Stropeste-i apoi cu ulei, usturoi, cimbru si parmezan. Condimenteaza-i cu care si piper, dupa gust. Amesteca. Pune cartofii la copt 30 minute. Serveste imediat.”
Discussion about this post