„Este cea mai bună variantă pe care o poşi alege drept garnitură pentru o friptură suculentă. Dacă eşti unul din aceia care s-au săturat de veşnicul şi banalul piure de cartofi pe care ştii să-l faci încă din copilărie, vei încerca această reţetă şi îmi vei da dreptate. E foarte simplu de preparat şi îl poţi mânca chiar şi aşa, ca atare, simplu, dacă eşti pe fugă sau vrei doar o gustare.
Ingrediente:
6-8 cartofi
sare
1/2 cană lapte
120 g brânză gruyere
o mână de busuioc proaspăt
o mână de pătrunjel proaspăt
2 căţei usturoi pisaţi
1 lingură unt sau ulei măsline
piper
Mod de preparare:
Ştii care este secretul unui piure de cartofi pufos? După ce s-au făcut cartofii şi îi scurgi, dacă îi pui înapoi în oală şi îi laşi pe flacăra la minim pentru a-i usca, va fi o mare diferenţă. Nu durează decât un minut, sau, hai, poate două, dar trucul este făcut pentru a îndepărta excesul de apă care a mai rămas în cartofi, potrivit clickpoftabuna.ro. Acum poţi începe să găteşti reţeta.
Curăţă şi taie cartofii în jumătăţi. Acoperă cu apă şi lasă la fiert la flacără medie până când se înmoaie. Scurge bine. Acum, faci exact ce te-am învăţat mai sus: pui cartofii înapoi în tigaie pentru 1-2 minute. Zdrobeşte-i, cu mixerul, furculiţa sau ce ai la îndemână. De preferat un mixer, toruşi. Adaugă atâta lapte cât ai nevoie pentru un piure pufos. Dă brânza pe răzătoarea mare şi arunc-o în piure. Adaugă untul şi lasă-l să se topească. Apoi, pune şi usturoiul, pătrunjelul şi busuiocul în mixer şi amestecă până devine o compoziţie omogenă.
Tot amestecul trebuie să stea şi la cuptor. Nu mult. Doar un sfert de oră, într-un vas uns cu unt, pentru un gust complet.”
Discussion about this post