Vergeturile sunt niște cicatrici micuțe care apar atunci când pielea este întinsă prea rapid. Ele se dezvoltă după luarea sau pierderea în greutate subită și deși nu sunt remarcabil de dureroase, pot afecta stima de sine a persoanelor afectate și îi pot face să se simtă jenați de propriul corp. Ele apar cel mai des în timpul sarcinii, pe stomac, sâni și șolduri, dar pot apărea și la pubertate sau în cazul unei diete drastice de slăbit.
În ziua de astăzi, se comercializează foarte multe creme și geluri pentru combaterea și chiar prevenirea vergeturilor, însă răspunsul este unul mult mai simplu (și adesea mai ieftin) – uleiul de vitamina E.
Cum acționează uleiul de vitamina E împotriva vergeturilor?
Aplicarea constantă crește nivelul de nutrienți din piele și stimulează producția naturală de colagen și elastină, cele două elemente care fac pielea elastică (dându-i astfel capacitatea de a suporta mai bine întinderea).
Vitamina E de-asemenea încurajează regenerarea celulelor pielii și apariția unor noi celule, așa că în timp, pe măsură ce apar noi straturi de celule sănătoase, vergeturile devin din ce în ce mai puțin vizibile și pot ajunge să dispară cu totul.
Vitamina E poate fi consumată și sub formă de suplimente alimentare (însă aveți grijă să nu depășiți doza recomandată de 15 mg). De-asemenea, experții consideră că mămicile care vor să consume vitamina E pentru prevenirea sau tratarea vergeturilor ar face mai bine să o obțină din surse naturale, cum ar fi alune, nuci, semințe de floarea soarelui, spanac sau broccoli.
O alternativă foarte eficientă este aplicarea de ulei de vitamina E pe zona afectată.
Cum folosim uleiul?
Deoarece uleiul de vit. E este destul de gros și greu de întins/absorbit, este recomandat să-l combinăm cu un „ulei mesager”, cum ar fi uleiul de migdale, struguri sau de cocoș (toate foarte hidratante). Alternativ, puteți opta pentru un produs din comerț care să conțină ulei de vitamina E, dar este foarte ușor să-l preparați chiar dumneavoastră, și chiar preferabil, din moment ce știți ce ați pus în el.
Ideal ar fi să aplicați de minim două ori pe zi uleiul pe piele, preferabil dimineața și seara, după un duș cald care să vă fi deschis porii în prealabil și să accentueze efectele uleiului.
Discussion about this post