Faimoasa organizație Boy Scouts of America (BSA – Cercetașii americani) a declarat săptămâna asta faliment datorită sumelor astronomice cheltuite pentru a acoperi numeroasele acuzații de abuz sexual. Nu, serios. Declarații datând încă din aprilie anul trecut arată că BSA știa de peste 7,800 de foști lideri de cercetași care abuzaseră, între ei, peste 12,000 de copii. Ba chiar, un avocat american a sugerat că scandalul de pedofilie din BSA ar putea fi mai mare chiar ca acela ce zguduie în prezent Biserica Catolică.
Și partea cea mai înspăimântătoare e că nimeni nu știe despre asta. Declarația de faliment s-a discutat doar pe câteva site-uri, astfel încât chiar și oamenii informați ar fi putut crede că e o glumă sau un fake news, dar nu, ea e cât se poate de adevărată, doar că nimeni nu aude despre ea – nici despre lipsa de bani, nici despre abuzurile sexuale. Și printre persoanele alea care nu aud sunt părinți care chiar în secunda asta se gândesc dacă să-și înscrie copiii la cercetași, pentru că da, în ciuda declarației de faliment, BSA își menține porțile deschise și încă activează, neavând nicio datorie legală de a închide, din moment ce muncesc din greu să mușamalizeze și să cumpere tăcerea familiilor implicate în scandaluri.
„Părinții ar trebui informați din momentul în care vin să-și înscrie copilul,” a glumit comedianul și comentatorul social Lee Camp, „ca să poată să ia o decizie în cunoștință de cauză. Pe de-o parte, fi-miu poate fi abuzat, așa cum au fost milioane de alți copii. Pe de altă parte, poate învăța să cioplească lemn… grea decizie.”
În ultimii ani, Boy Scouts of America s-au modernizat mult. În 2014, au început să primească băieți homosexuali, iar din 2017, au început să primească chiar și fetițe – nu de alta, dar să aibă ceva pe gustul fiecăruia, mă gândesc. Iar acum, încearcă din nou să mușamalizeze toată problema pedofiliei, insistând că au niște metode mult mai bune de detecție a pedofililor, că vor fi mult mai atenți și că nu ar fi corect să le refuze copiilor șansa de a deveni și ei cercetași.
Însă singurul lucru pe care li-l refuză copiilor e șansa de a li se face dreptate în fața unui judecător. Le refuză copiilor care încă nu sunt cercetași dreptul la o copilărie, lăsându-i vulnerabili în fața unor degenerați.
În același timp, tot BSA-ul recunoaște că de fapt nu prea au cum să facă diferența între un pedofil și un adult care chiar vrea să ajute, deci așa-zisele măsuri de siguranță sunt doar praf în ochii potențialilor clienți. Pe scurt, rămâne, cum spunea Camp, la alegerea părintelui dacă se simte confortabil trimițând copilul în pădure cu un străin potențial pedofil sau dacă îl crește fără a ști să facă focul și a se ghida după soare.
Discussion about this post