SMID presupune gestionarea problematicii deșeurilor de la momentul în care ele sunt aruncate până la depozitarea lor într-o formulă finală. Acest sistem se construiește pe două componente: una care ține de colectarea deșeurilor și una ce ține de depozitarea lor.
Șeful administrației județene a fost însoțit de către directorul Direcției de Implementare Proiecte din cadrul CJ Maramureș, dar și de proiectant și de prof. univ. dr. Dan Păunescu de la Universitatea Tehnică de Construcții București. Directorul DDIP a precizat că a fost o nouă ședință de management pentru evaluarea lucrărilor, iar astfel de întâlniri la care să participe și primarul comunei Fărcașa, dar și toți cei implicați, vor avea loc periodic, până la finalizarea contractelor.
Proiectul exista de câţiva ani, dar şeful administraţiei judeţene a recunoscut că în trecut s-au făcut greşeli. „Oricine a construit o casă înțelege că greșelile inițiale de la fundația care a fost făcută eronat sunt foarte greu de remediat după ce ai construit și pereții. De aceea am avut nevoie, în această perioadă, de unul dintre cei mai buni experți din România, pentru a repara toate aceste deficiențe. După ani de zile de muncă, studii noi efectuate la mare adâncime, expertize tehnice, putem să vorbim astăzi, cu optimism, despre proiectul SMID de la Fărcașa”.
Da, foarte bine că se face totuși ceva, dar este deranjant faptul că pe lângă greșelile făcute în trecut, oamenii se apucă de treabă fix acum, în apropierea alegerilor. Ar fi foarte bine să trăim într-o țară în care să se lucreze constant, nu când vin alegerile. Dar ce să facem, acesta este stilul PSD și până la alegeri trebuie să-l suportăm. După alegeri, să sperăm că vom scăpa de acest mod de operare care nu pune accentul pe cetățeni, deoarece cetățenii contează, în concepția PSD, doar când trebuie să voteze.
Discussion about this post