Cu cât descoperim mai multe despre chimicalele din produsele de machiaj sau de îngrijire personală, cu atât suntem mai dornici să ne depărtăm de astfel de produse comerciale, dar dăunătoare, și să folosim lucruri cât mai naturale pentru a ne menține pielea sănătoasă și catifelată.
Însă de multe ori, magazinele care comercializează astfel de produse le vând la niște prețuri mult exagerate, astfel încât chiar și să vrei să alegi varianta mai sănătoasă, nu-ți permiți.
Ceea ce ignorăm însă e că nu ai nevoie de un magazin să-ți pună produsele „alea bune” în borcan (oricum adăugând ceva prezervative nesănătoase pe-acolo) pentru că poți să iei produsele cheie direct, iar mai jos, vorbim despre care e cel mai sănătos mod de a-ți menține pielea hidratată.
1. Uleiul de cocos
Uleiul de cocos, despre care am vorbit deja în detaliu aici, este unul din produsele mele favorite de îngrijire, mai ales că are atâtea beneficii variate, de la albirea dinților la pielea moale, la sănătatea intestinală. Să nu mai zic că fiind vorba de ulei, acoperă o suprafață destul de largă (de piele, de păr, de ce vrei tu), deci nu consumi foarte mult și într-adevăr hidratează, spre deosebire de majoritatea cremelor din comerț pe care nici că le mai simți după 5 minute de la aplicare.
Pe piață, există atât produse pe bază de ulei de cocoș, cât și ulei la borcan, bineînțeles, cu fel de fel de prețuri, însă se găsesc destule variante în care raportul preț-cantitate e cel puțin același ca la cremele hidratante de la magazin, iar efectul e mult mai intens.
2. Uleiul de argan
Fiind plin ochi de nutrienți și având proprietăți antiinflamatorii, uleiul de argan e considerat un „super produs” în îngrijirea naturală. Poate fi folosit ca tratament pentru piele și pentru păr aspru. E considerat un tratament bun și pentru tenul cu probleme, cât și un mod bun de a-ți păzi pielea de vergeturi.
Și el, disponibil într-o grămadă de creme din comerț, dar și pe cont propriu. E ceva mai scump ca uleiul de cocoș, însă e mult mai gros, ceea ce-l face ideal pentru un amestec sau o combinație cu alt produs natural.
3. Untul de shea
De departe favoritul meu din toată lista, untul de shea e un ingredient extrem de popular în cremele comerciale, dar din nou, poate fi folosit și pe cont propriu. Untul de shea conferă pielii o textură incredibilă și te face să te simți extrem de bine după folosire, el calmând foarte bine pielea aspră, iritată etc.
4. Unt de cacao
Unt extras din boabele de cacao – pentru mine, sună pur și simplu delicios, iar ăsta e motiv destul să adaug untul de cacao în rutina mea de îngrijire. Însă untul de cacao are o droaie de beneficii, îndeosebi combaterea îmbătrânirii și a ridurilor și îngrijirea intensivă a pielii, să nu mai amintim de mirosul extraordinar. De-asemenea, e plin de anti-oxidanți, care-ți mențin pielea curată și tânără. Poate, însă, să îngreuneze porii și de-aceea nu e recomandat pentru persoanele cu tenul sensibil.
5. Oțet de mere
Ultimul nostru produs preferat e unul pe care cel mai probabil îl aveți deja în cămară, anume oțetul de mere. Ce-i drept, nu ajută deloc la hidratare și e destul de intens, deci s-ar putea să vreți să-l combinați cu unul din produsele de mai sus.
Însă oțetul strânge porii și tonifiază tenul, dându-i un aspect tânăr și curat (mai ales că are proprietăți anti-bacteriene care luptă împotriva acneei și a impurităților). De-asemenea, oțetul e vestit ca tratament împotriva ridurilor. Însă întotdeauna folosit diluat cu apă, deoarece oțetul pur e extrem de astringent și vă poate irita foarte rău pielea.
Discussion about this post